Prilikom opremanja kuhinje kuhinjske elemente je potrebno posložiti tako da vam rad u kuhinji bude što brži i jednostavniji. Razmislite o svojim navikama i aktivnostima u kuhinji i prema tome organizirajte elemente. Ormarići i police koje postavite iznad radne plohe idealni su za pohranu namirnica poput ulja, vina ili začina. Na najnižu policu stavite ono što najčešće koristite, a na najvišu policu postavite staklenke koje su vam najmanje bitne. Ipak, ne preporučuje se postavljati ormariće iznad radnih ploha koje se često koriste, kao niti iznad prostora za pranje posuđa. Kako bi kuhinjski elementi bili što bolje posloženi na umu treba imati i njihovu težinu, te dubinu polica. Kako biste mogli vidjeti sve što se nalazi na polici ona mora biti duboka između 15 i 30 cm, a budući da su kuhinjski elementi dosta teški konzole moraju biti veoma dobro pričvršćene za zid.

I u većim i manjim kuhinjama nerijetko se događa da se kutni prostori loše iskoriste. Imajte na umu da se i ovaj dio kuhinje može odlično upotrijebiti, naročito danas kada se na tržištu nalazi velik izbor ormarića i ladica s raznim funkcijama.

Kod smještanja elemenata u kuhinji najbolje je da se između njih napravi razmak od 120 cm kako bi se mogli otvarati bez ikakvih smetnji. Poželjno je da su elementi posloženi prema tijeku rada, dakle, skladištenje hrane, pripremanje hrane, čišćenje, pranje, priprema za kuhanje i kuhanje, te zadnje priprema za serviranje. U većini kuhinja frižider, sudoper i štednjak tvore „radni trokut". Svaka domaćica treba tijek rada u kuhinji, kao i raspored elemenata prilagoditi svojim potrebama. Posložite li kuhinjske elemente zaista najbolje što možete odmah će vam i boravak u kuhinji biti ugodniji.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi