Igračka koja je zanimljiva i odraslima i djeci, snježna kugla je uvijek lijep poklon koji će uvijek podsjetiti na neke drage uspomene i osobe. Lako ju je izraditi pa na taj način i poklon bude još osobniji. Potrebne su vam samo neke sitnice kako biste ju izradili, a neke zasigurno imate i kod kuće.

Bit će vam potrebna staklenka, koju god želite veličinu, glicerin, voda, manje igračke i svjetlucave čestice. Glicerin možete kupiti u ljekarni, on će pomoći da svjetlucave čestice u vodi polako padaju kada se kugla okrene. Prije svega isprobajte je li staklenka ispravna, napunite ju vodom te dobro zatvorite poklopac, okrenite ju naopako pa provjerite curi li voda. Ako ne curi staklenka je spremna za izradu kugle.

U staklenku stavite šljokice, a zatim vodu i glicerin. Upotrijebite dva puta više vode nego glicerina. Promiješajte kako biste povezali vodu, glicerin i šljokice. Na unutrašnjost poklopca zalijepite odabranu igračku, koristite ljepilo koje je pogodno za vodu. Igračku zalijepite na unutrašnjost poklopca tako da imate na umu da će poklopac nakon što se kugla napravi biti na dnu kugle, pa će tako igračka stajati ispravno. Čvrsto zatvorite poklopac i protresite. Vaša snježna kugla je spremna za upotrebu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi