Uz par savjeta bez problema ćete savršeno organizirati malu kuhinju. Posvetite se osnovnim namjenama svake kuhinje i najprije izaberite prostor za štednjak i sudoper, te mjesto za pripremanje hrane.

Plohe na kojima pripremate hranu i obavljate razne kuhinjske poslove trebale bi biti visoke kvalitete kako bi što duže trajale. Preporučuje se da se sudoper i mjesto za blagovanje budu smješteni tako da do njih dopire što više prirodne svjetlosti. Iako je kuhinja mala kod organizacije rasporeda pobrinite se da se u njoj ipak možete slobodno kretati. Kod organizacije male kuhinje u potpunosti iskoristite pod – ako ste u mogućnosti idealno rješenje su kuhinje po mjeri jer je kod njih sve savršeno uklopljeno u prostor.

Elemente za korištenje složite u nekom logičkom slijedu, primjerice, da sudoper za pranje suđa bude između plohe za pripremanje hrane i ploče za kuhanje. Nastojite da prostor ispod ploče za kuhanje bude prazan jer će tako kuhinja vizualno djelovati veće, odnosno prostranije. Isti učinak postići će i svjetlost ili svijetle boje u kuhinji, a za to možete iskoristiti bijele ormariće, usku napu ili spot svjetiljke.

Također, aparate koji se postavljaju visoko ugradite samo na jednom kraju kuhinje, a ostali dijelovi kuhinje neka budu slobodni jer će i tako kuhinja djelovati prostranije. S dobrom organizacijom vaša mala kuhinja postat će ugodno mjesto za boravak i druženje.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi