Savršena panorama

Gore visoko, sakriven na kosini u gustoj travi, smještena je stambena kuća s privlačnom terasom i plavim bazenom. Mjesto s kojeg ostatak svijeta djeluje tako malen i dalek…

Vlasnici su vrlo uzbuđeno iščekivali svoj bazen čiji dolazak je najavila velika buka impozantnog motora te je ubrzo oko kosine na nebu počeo kružiti helikopter s vrlo neobičnim teretom: bazenom veličine 10,45 m x 3,70 m. Isporuka koja je morala zaobići konvencionalne načine dostave zbog strmog terena i prilično nedostupnog zemljišta. Nimalo lagan zadatak za logistiku i pilota helikoptera koji ga je hrabro doveo do završnice.

Bazen je neoštećen došao na točno određeno mjesto gdje se savršeno uklopio u okolinu s već postavljenim drvenim okvirom. Tako se stvorio dojam kako je bazen tamo bio oduvijek. Istovremeno drveni okvir oko bazena uspostavlja optičku poveznicu prema okolnoj prirodi. Ovdje vlasnici uživaju u suncu i božanstvenom panoramskom pogledu prema dolini ispod bazena, dok djeca najradije vrijeme provode u bazenu.

Ekološki održiv pogon

Kako bi temperatura vode u bazenu bila ugodna, on se prema potrebi može zagrijavati putem dizalice topline sa zemnom sondom koja istovremeno grije kuću. Pri tome se preko sonda koje su ukopane u zemlju, toplina izvlači iz dubljih dijelova zemlje i koristi pri grijanju.


Transport zračnim putem – vrlo upečatljiv prizor. Kontrast između plave boje bazenske vode i smeđe boje drveta optički je vrlo privlačan i živopisan.

Za vrijeme sunčanih dana ovu zadaću na sebe preuzima solarni pokrivač koji je pričvršćen na rubovima i na taj način stabilan i siguran od proklizavanja. Potpuno automatizirana tehnika osigurava čistu vodu bez puno posla uz upotrebu solne elektrolize. Cijela bazenska tehnika smještena je u toplani unutar kuće.

Dobra odluka

Odluka za gradnju vlastitog bazena donesena je zbog dvoje djece i sportskih mogućnosti koje takav poduhvat sa sobom donosi. Uz sustav protustrujnog plivanja, ovaj dugačak bazen odraslima omogućava vrlo zahtjevan plivački trening. Rafinirano postavljene armature pri tome osiguravaju izostanak svih vrsta turbulencija. Daska za skakanje na rubu bazena privući će i stare i mlade da se naglavce bace u bistru plavu vodu, a igračka u obliku napuhanog delfina zabaviti će djecu sklonu avanturama. Nakon ovoga, obitelj više ne može zamisliti život bez bazena.


Mjesto okupano suncem koje se nalazi iza obiteljske kuće kao stvoreno je za smještaj bazena.

Ukratko

  • Bazen: 10,45 × 3,7 × 1,5 m dugačak bazen sa skimerom za solarno aluminijskim pokrivač koji se postavlja ispod bazena
  • Priprema vode: solna elektroliza, mjerna i upravljačka tehnika
  • Atrakcije: sustav protustrujnog plivanja, podvodni LED reflektori

Izvor: magazin Bazeni i saune br. 16

Sadržaj broja:

1. Azija u Alpama – reportaža wllness&spa
2. Stilski s kućom – vanjski bazen
3. Bogatstvo kamena – vanjski bazen
4. Savršena panorama – kuća s terasom i bazenom
5. Jasno poput planinskog potoka – renoviranje bazena od keramičkih pločica u bazen od nehrđajućeg čelika
6. Opuštanje u spareu – unutarnji bazen klasičnog ambijenta sa inovativnom tehnikom
7. Vodene atrakcije – mjehurići, virovi, slapovi na bazenu
8. Automatizacija – priprema bazenske vode
9. Priprema vode u hidromasažnom bazenu
10. Bazenski rubnjaci
11. Atraktivna zaštita – bazenski prekrivači
12. Saune i saunske peći

PRETPLATA I STARI BROJEVI:
Za informacije o pretplati i povoljnoj kupnji starih, ali uvijek s idejama aktualnih brojeva naših izdanja kontaktirajte nas putem niže navedenih podataka ili kontakt obrasca.

PONOVO TRI d.o.o.
PONOVO TRI d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi