Ne treba objašnjavati koliko je bitno održavati osobnu higijenu. Dio toga je i uspješno održavanje higijene kreveta. Mislite li da je dovoljno s vremena na vrijeme promijeniti posteljinu i ponekad usisati ili oprati madrac niste u pravu jer higijenu kreveta treba održavati malo detaljnije.

Ključno je da svakodnevno prozračite pokrivače uz otvoren prozor, a predmete napunjene perjem, na primjer, jastuke obavezno svaki dan protresite. Posteljinu se preporučuje mijenjati svaka dva tjedna, a madrac podizati jednom mjesečno kako biste obrisali podnice.

Jastuke bi trebalo prati svaka tri mjeseca. Posteljinu perite na temperaturi od 60 °C, a istu temperaturu možete koristiti i za jastuke i prekrivače napunjene perjem. Takve prekrivače dobro je nositi na kemijsko čišćenje svake tri godine.

Ljetne i zimske prekrivače savjetuje se mijenjati do dva puta godišnje, a isto tako i okretati madrace. To je bitno za futone jer time sprječavate pojavu gljivica. Vodite računa o tome da bi novi madrac trebalo kupiti svakih osam godina.

Koliko god bili uredni suzdržite se od spremanja kreveta odmah čim ustanete. Otvorite prozor i pustite da se krevet najprije dobro prozrači i ohladi kako bi nestala ogromna količina vlage koja se tijekom noći nakupila u posteljini.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi