Iz naše obuće ponekad se osjeti neugodan miris. Do njega dolazi zbog znoja, a može se spriječiti higijenom – redovitim pranjem nogu i mijenjanjem čarapa.

Tijekom ljeta je dobro mijenjati čarape čak i više puta na dan. Ipak, smrad iz obuće ne javlja se uvijek zbog higijene, već znojne žlijezde mogu izlučivati znoj zbog loše prehrane.  Uzročnik smrada iz obuće je i loša, odnosno nekvalitetna obuća. Vaša stopala će se više znojiti ako tijekom ljetnih mjeseci nosite obuću od umjetne kože, gume ili sintetike.

Nemojte puno štedjeti na obući, već si nabavite nešto kvalitetno. Preporučuje se da stopala ne perete vrućom vodom jer će tada žlijezde opet proizvesti veće količine znoja. Potrebno je redovito prati obuću, a nije loše da cipele ili tenisice stavite nekoliko sati na svjež zrak kako bi se provjetrile.

Smrada iz obuće možete se riješiti i tako da u unutrašnjost obuće tijekom noći ostavite sodu bikarbonu koja će vas spasiti od neugodnih mirisa. Cipelama možete dati svježine ako ih iznutra pošpricate mješavinom eteričnog ulja, alkohola i vode ili u njima ostavite mirisnu maramicu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi