Aluminijsko posuđe upotrebljava se u mnogim kućanstvima. Omiljeno je zbog toga što je lagano i dobro provodi toplinu. Ipak, ima i jednu manu – tijekom kuhanja u hranu ispušta čestice koje su štetne za zdravlje. Ako i dalje želite kuhati u svom posuđu od aluminija trebate slijediti nekoliko savjeta s kojima ćete sačuvati zdravlje.
Prvo, nemojte nikako kuhati voće i povrće u loncima od aluminija jer ovaj materijal tijekom dodira s voćnim kiselinama stvara spojeve koji su štetni za zdravlje. Nadalje, posuđe od aluminija nastojite ne držati dugo u vodi i nemojte u njemu čuvati hranu. Ako to učinite na posudi će se pojaviti mrlje, a može nastati i korozija metala.
Kako bi uspješno održavali posuđe od aluminija imajte na umu da ga ne biste smjeli prati u perilici, niti čistiti sodom bikarbonom. Najbolje je da se mrlja i prljavštine rješavate sapunicom i čeličnom vunom. Kako biste čeličnu vunu mogli što duže koristiti nakon upotrebe ju zamotajte u aluminijsku foliju.