Namještaj od prave kože omiljen je u interijerima zbog svog izgleda i kvalitete. No, lako se i brzo zamaže, a mrlje koje nastanu teško je ili čak nemoguće očistiti.

Imate li namještaj od kože redovito ga održavajte i to s najblažim metodama. Za brisanje se preporučuje lagano vlažna krpa, a odlučite li se za usisavanje koristite četkicu s mekanim nastavkom. Tako nećete poništiti kožu, a uspješno ćete se riješiti prašine i prljavštine. Muče li vas mrlje, a naročito one masne upotrijebite slikarsku gumicu za brisanje.

Namještaj od kože možete zaštititi tako da ga premažete zaštitnim slojem. Bilo bi dobro da ga jednom do dva puta u godini premažete sredstvom koje preporučuje proizvođač. Poduzet ćete određenu dozu zaštite i ako namještaj od kože smjestite dalje od prozora, odnosno izvora topline i svjetlosti. Time ćete spriječiti isušivanje i pucanje kože.

Sve češće se koriste presvlake od umjetne kože. Nisu uopće loša zamjena za pravu kožu, a puno ih je lakše održavati. Imate li namještaj presvučen umjetnom kožom premažite ga par puta godišnje s nekim od zaštitnih sredstava za umjetnu kožu. Za brisanje prašine koristite vlažnu krpu kao i kod prave kože, a jako zamazana mjesta možete oprati s vodom i sredstvom za pranje rublja. Tijekom čišćenja nikako nemojte koristiti sredstva koja sadrže ulje ili vosak jer će nagristi kožu. Nemojte koristiti niti kremu za cipele, osim za mjesta koja ne možete dodirnuti s odjećom. Ako imate malu djecu ili kućne ljubimce najbolje je da nabavite materijal koji je jednostavan za održavanje.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi