Materijali koje odaberete za prekrivanje zidova u svom domu odražavat će karakter svake prostorije. Prije odabira trebate razmisliti o boji i izgledu, ali prvenstveno o namjeni sobe, rasvjeti i temperaturi. Na primjer, tapete mogu biti odlična zidna obloga za dnevni boravak ili spavaću sobu, ali nikako za zaparenu kuhinju ili kupaonicu za koje treba birati izdržljive materijale poput kamena, pločica ili stakla. Tapete se mogu koristiti i kako bi se sakrila neravna žbuka. Osim toga, pružaju dodatnu izolaciju od hladnoće i pridonijet će stvaranju ugodnog dojma u prostoriji. Staklene opeke su idealan izbor za moderne stanove u kojima mogu poslužiti kao paravan za prirodnu svjetlost. Pločice su odlične ako želite prekriti velike zidne površine ili zidove iza štednjaka i sudopera. Za prekrivanje neravnih dijelova, na primjer, zidova i stropova dobar je brodski pod koji pruža zvučnu i toplinsku izolaciju, te stvara topao ugođaj.

Idealne zidne obloge za kuhinje i kupaonice su mozaičke pločice koje su vodootporne i trajne. Ponekad se za zaštitu od vode rabi i granit. Materijale kao što su nehrđajući čelik, keramičke pločice i kamen karakterizira otpornost na vrućinu i vodu zbog čega su dobar odabir za korištenje pokraj radnih ploha. Imate li problem s visokim zidovima koji stvaraju dojam hladnoće možete koristiti dvije vrste zidnih obloga. Uravnoteženo podijelite zidove i jednu vrstu obloga postavite na niži dio zidova, a drugu na gornji dio. Muči li vas pak stvaranje plijesni na zidovima možete upotrijebiti uljane boje ili posebno izrađene vinilne boje s dodatkom fungicida. Vinilske zidne obloge odličan su izbor za zidove koji često trpe oštećenja udarcima nogu ili očešavanjem, primjerice, u hodnicima ili stubištima, ali i u dječjim sobama, kupaonicama i kuhinjama.

Na tržištu postoji velik izbor materijala, boja i tema za vaše zidove. Ako niste u mogućnosti priuštiti si materijal poput kamena ili drva postoji savršeno rješenje – fototapete koje će vam pružiti realistični prikaz materijala koji želite.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi