Prilikom kupnje hladnjaka ili zamrzivača uzmite u obzir veličinu svoje obitelji, količinu namirnica koju kupujete i jedete, te mjesto na koje ćete ga smjestiti u kuhinji. Razmislite o načinu na koji ćete razvrstavati namirnice u kuhinji i provjerite ima li hladnjak ili zamrzivač koji želite kupiti police koje se mogu podesiti i prozirne ladice jer su najpraktičnije. Također, bilo bi dobro da u unutrašnjosti ima dovoljno mjesta za pohranu visokih stvari, na primjer, raznih boca.

Imate li malu kuhinju dobro rješenje bio bi ugrađeni hladnjak sa zamrzivačem koji je bočno postavljen ili hladnjak postavljen ispod ploče za pripremanje hrane. No, ako hladnjak često koristite može vam smetati neprestano sagibanje. Odlučite i na koju stranu želite da se otvaraju vrata hladnjaka i pobrinite se da na mjestu na kojem ga smjestite ima dovoljno prostora da mu možete nesmetano pristupiti i bez problema otvarati vrata.

Nabavite li maleni hladnjak, a puno kuhate imat ćete problem jer nećete imati mjesta za pohranu svih namirnica. Zato prije nego što odaberete hladnjak ili zamrzivač dobro razmislite koliko često pripremate ili zaleđujete hranu, kuhate li većinom svježu hranu i slično. Želite li da hladnjak ne bude uočljiv možete ga staviti u ormar, a nalazi li se odmah do pećnice pobrinite se da su zbog štednje energije dobro izolirani

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi