Zima nam kuca na vrata, a neki u svojem domu već uživaju u blagodatima kamina ili peć i na drva, dok drugi tek maštaju o tome. Kako bismo vam olakšali potencijalne nedoumice, tvrtka Kamin Studio, ekskluzivni zastupnik za peći i kamine, donosi vam odgovore na najčešća pitanja svojih klijenata.

Kamin Studio je specijalizirana trgovina za vrhunska rješenja za grijanje na drva, plin i struju. U ponudi imaju neke od najboljih svjetskih marki, od kojih je najpoznatiji norveški Jøtul, vodeći proizvođač peći i kamina na svijetu, prisutan u BiH već više od 20 godina.

UGRADNJA KAMINA ILI PEĆI – Koliko je to zahtjevno?

Jøtul proizvode možete i sami ugraditi, no važno je da se pridržavate pravila o instalaciji. Za ugradnju možete odabrati i profesionalno osoblje koje će sve odraditi umjesto Vas. Za ugradnju peći potrebna su dva do tri sata, dok ugradnja kamina može trajati i više dana.

UKLANJANJE STARE PEĆI ILI KAMINA

Instalater može ukloniti Vašu staru peć ili kamin. Kada dolazite u trgovinu, korisno je imati sliku stare peći ili kamina kako biste lakše dogovorili uslugu uklanjanja proizvoda i moguće dodatne troškove.

OBNOVA DIMNJAKA ILI POSTAVLJANJE NOVOG, ČELIČNOG?

Vrlo često je dimnjak u lošem stanju i potrebna mu je obnova. No, ponekad je isplativije i jednostavnije postaviti novi dimnjak. Čelični dimnjaci lako se naknadno instaliraju u većini prostora.


Jotul 305 Base

ODRŽAVANJE DIMNJAKA

Minimalno jednom godišnje potrebno je stručno očistiti dimnjak. Peći i kamini bez čistog sagorijevanja imaju više čađe te ih je potrebno češće čistiti, a loženje mokrih drva može također biti razlog za povećano stvaranje čađe.

To su jedna od najčešćih pitanja, a prije nego se odlučite za kamin ili peć na drva, važno je provjeriti sljedeće uvjete:

  • Pozicija dimnjaka u kući
  • Promjer dimnjaka
  • Mogućnost dovoda svježeg zraka

Također je značajno utvrditi glavnu namjenu kamina:

  • Grijanje (glavni izvor topline)
  • Estetski dodatak doma (sporedni izvor topline)


F-305 Base

Ukoliko ste u nedoumici koji model odabrati, preporučujemo vam prekrasnu modernu peć na drva Jotul F 305 B ispod koje se nalazi prostor za skladištenje cjepanica. Velika vrata pružaju savršen pogled na plamen u kojem će uživati cijela vaša obitelj. Ukoliko biste u vašem domu radije željeli imati kamin, Jøtul FS 84 savršen je izbor za vas. Jøtul FS 84 je kamin koji sadrži Jøtul 370 Advance insert, a jednostavan modularni sustav olakšava postavljanje ovog kamina. Veliki bočni prozori u pružaju prekrasan pogled na vatru kojoj se možete diviti iz nekoliko kuteva, a dostupan je u 3 veličine. Naše peći i kamini na drva svojim dizajnom uklapaju se u gotovo svaki interijer, a funkcionalnošću i kvalitetnim materijalom izdvajaju se od ostalih proizvoda na tržištu. Što god izabrali, nećete pogriješiti, a za svaki dodatni savjet ili mišljenje, Kamin Studio je tu za vas.

Njihovu ponudu možete pogledati na: www.kaminstudio.ba

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi