Keramičke pločice trebate pažljivo bušiti kako ne bi popucale. Kako biste uspješno izvršili ovaj zadatak trebate se držati nekoliko savjeta.

Kao prvo, na zidu koji je obložen keramičkim pločicama trebate bušiti na sastavima, no samo ako su razmaci među pločicama širi od predviđenog provrta. Kasnije možete takve rupe popuniti kitom za fugiranje.

Ipak, ponekad je teško izbjeći bušenje kroz pločice. U tom slučaju, s ciljem da izbjegnete pucanje pločice nastojite bušiti što dalje od njezina ruba. Mjesto koje predvidite za bušenje oblijepite ljepljivom vrpcom i označite točku bušenja. Jedna prednost ljepljive vrpce je u tome što će također pomoći da svrdlo ne sklizne.

Idući korak je pravljenje udubine pomoću čekića i čeličnog čavla. Nakon toga krenite polako s bušenjem i lagano povećavajte broj okretaja. Pritom nemojte uključivati udarni mehanizam i ne povećavajte pritisak.

Ako živite u unajmljenom stanu možete izbušiti samo najnužnije rupe. Imajte na umu da ste vi odgovorni za štetu koja će nastati.

Također, nemojte bušiti pločice izrađene od finog ili prirodnog kamena jer su pretvrde za obično svrdlo za kamen.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi