Želite li svoj dom što brže izolirati najprije razmislite gdje izlazi toplina. To nije teško jer se za vrijeme hladnih mjeseci itekako osjeti od kuda dolazi hladnoća.

Donosimo nekoliko savjeta koji će pripomoći da vaš dom ostane topao i energetski učinkovit. Krenimo od prozora – imate li klizne prozore potrebno im je nabaviti četkasti umetak koji se postavlja s unutarnje strane. Stavljaju se na vrh i dno okvira. Za ispunjavanje otvora na prozorima koji su zatvoreni tokom zime možete upotrijebiti prozirna sredstva za brtvljenje.

Kako biste spriječili ulazak hladnoće kroz vrata možete ih zabrtviti pomoću fleksibilne PVC ili četkaste trake koju pričvrstite izvana. Hladan zrak ulazi i kroz ključanicu stoga s vanjske strane možete staviti poklopac. Gubitak topline mogu spriječiti i zavjese na vratima. To su mali koraci za brzu izolaciju.

Kroz šupljine u vanjskim zidovima prolaze otvori oko cijevi za odvod suvišnih i otpadnih voda. Unutar njih možete staviti žbuku, punilo za vanjsku upotrebu ili nešto slično.

Za sprečavanje ulaska hladnog zraka u kuću svakako je dobro imati sagrađen trijem ispred ulaznih vrata.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi