Tražite li novu pećnicu susrest ćete se s velikom ponudom raznih samostojećih i ugrađenih pećnica. Prije kupnje razmislite o tome koja veličina pećnice vam najbolje odgovara, o mogućnostima samočišćenja te o učinkovitoj potrošnji energije. Vjerojatno vam je bitno i da pećnica dobro izgleda i uklapa se uz ostatak kuhinje, no nastojite estetiku staviti u drugi plan, a svojstva pećnice u prvi.

Želite li zasebnu pećnicu i ploču za kuhanje napravit ćete praktičan odabir, ali to će vas više koštati. Razmislite i želite li da pećnica bude u visini očiju. Prednost takvih pećnica je lakši i sigurniji rad nego s ugrađenim, niskim pećnicama, posude stavljate bez ikakvih napora i možete promatrati hranu dok se peče.

Idealan odabir za one koji vole zdravu kuhinju bez masti je pećnica na paru, dok je za zaposlene sasvim dobra kombinacija obične i mikrovalne pećnice. Bitno je da prilikom odabira nove pećnice na umu imate veličinu vaše kuhinje jer su, primjerice, za malu kuhinju odlični mala, jednostruka pećnica i štednjak. Obavezno provjerite imate li dovoljno mjesta za otvaranje vrata pećnice. Za male kuhinje je odličan izbor i obični štednjak jer neće zauzeti mnogo prostora, a kada isključite halogenu ploču dobili ste dodatnu radnu plohu. Ugradbenu ploču možete birati ovisno o materijalu, recimo staklo, inoks ili staklokeramika, zonama kuhanja (wok, jednostruka, proširena) ili načinu grijanja (plin, struja, indukcija, high-light). Ploču štednjaka možete koristiti u raznim kombinacijama. Na primjer, 4 struje, 4 plina; 2 struje + 2 plina; 3 plina + 1 struja ili staklokeramička ploča. Kada se uzmu u obzir sve prednosti i nedostaci ugradbene ploče bolji su odabir od štednjaka.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi