Jedni se uzdižu u zrak, drugi peku kruh u sauni, neki žele kuglu – zašto ne? Malo promjene osvježit će doživljaj saune, a ponude ne manjka.

Nije baš iznad oblaka, ali još uvijek na pristojnoj visini: žičare sa saunama u unutrašnjosti su opremljene klasičnom ili električnom peći i uobičajenim drvenim zidovima. Od znatiželjnih pogleda mimoilazećih žičara mogu se zaštititi pomoću posebnih prozorskih okna, a kabina na 15 minutnu vožnju istovremeno može prihvatiti četiri osobe. U povratku na pristaništu čekaju vas tuš, prostor za odmor i presvlačenje kao i dodatne saune za daljnje korištenje.

Snijeg u svako doba godine: promjena temperature kod sauniranja uvijek je dobrodošla bilo u vidu hladnog tuša ili kratkog kupanja u hladnom bazenu. Hlađenje na snijegu odvija se pri još nižim temperaturama, nego u bazenu s hladnom vodom. Mnogi ovu suhu hladnoću doživljavaju ugodnom, a snijeg se proizvodi pomoću vode i zraka. Snježne prostorije poput ove mogu se bez problema individualno prilagoditi i ugraditi u svaki wellness prostor.

Iako sam po sebi oksimoron, ipak djeluje: znojenje u kući od leda doživljaj je koji je moguć isključivo tijekom zimskih mjeseci. Krov i pod su od drveta kao i klupice, a zidovi su izrađeni od debelih ledenih blokova. Protiv hladnih nogu preporučuju se čarape od filca. Opuštanje je savršeno kao što prizor sugerira s obzirom na to da obje dame ne izgledaju kao da se smrzavaju dok prakticiraju yogu.

Ovdje ima mjesta za četiri osobe u ležećem položaju, a u sjedećem bi ih se moglo stisnuti i do dvanaest. Sauna se pomoću prikolice transportira na željeno mjesto i nakon kraćeg perioda zagrijavanja, spremna je za korištenje.

Sauna „SpaBoat" velika je 11 kvadrata i koristi drvenu peć. Ploveći po vodi, zahvaljujući velikom panoramskom prozoru, može se uživati u pogledu prema jezerskoj vodi.

Tko bi mogao ovome odoljeti? Krušna peć ove saune služi za pripremu kruščića i pereca koji se onda nude polaznicima saune. Na raspolaganju posjetiteljima su dva do tri puta dnevno, a kod posebnih prilika peku se svaki sat.

Odozgo se iz ove saune može uživati u prekrasnom krajoliku, a na terasi od cca. 28 kvadrata osigurani su odmor i opuštanje na visini od 5 m.

Sauniranje u kugli promjera tri metra, uistinu je zanimljivo iskustvo s dovoljno mjesta za smještaj osmero ljudi. Unutra je sauna prekrivena prirodnim drvetom, a klupice posložene u krug potenciraju ugodno brbljanje s osobom preko puta. Ova bundevasta građevina ne služi samo kao sauna, nego se može koristiti i kao infracrvena kabina ili salon.

Izvor: magazin Bazeni i saune br. 17

PRETPLATA I STARI BROJEVI:
Za informacije o pretplati i povoljnoj kupnji starih, ali uvijek s idejama aktualnih brojeva naših izdanja kontaktirajte nas putem niže navedenih podataka ili kontakt obrasca.

PONOVO TRI d.o.o.
PONOVO TRI d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi