Čvor Jankomir, projektiran u obliku djeteline, važno je cestovno čvorište jer povezuje autocestu A3 s autocestom A2. Također je od velike važnosti za grad Zagreb jer omogućava lakši pristup zapadnom dijelu grada. Dionica autoceste Jankomir – Lučko, kao i čvor Jankomir, pušteni su u promet 1979. godine.

Zadatak projekta sanacije bila je obnova istočnog mosta i nadvožnjaka na kraku 2/1 čvora Jankomir. Težište radova obuhvaćenih projektom bilo je na sanaciji i dodatnoj zaštiti AB elemenata. Prije reprofilacije armatura je zaštićena MAPEFER-om 1K.

Reprofilacija većeg dijela kolničke konstrukcije i pješačkih staza izvodila se reparaturnim mortom MAPEGROUT T60. Na dijelovima kolničke ploče, gdje se reprofilacija izvodila u manjim debljinama, korišten je epoksidni mort MAPEFLOOR I 900 i kvarcni pijesak QUARTZ 1,9.

Reprofilacija betonskih dijelova MAPEGROUT-om T60 izvodila se i na zidovima upornjaka i podgledu kolničke konstrukcije. Kolnička konstrukcija izolirana je bitumenskim mosnim trakama. Na odgovarajuće pripremljenu podlogu nanesen je epoksidni temeljni premaz MAPEFLOOR I 914 s kvarcnim pijeskom QUARTZ 1,2 mm. Dilatacijski spojevi betonske ploče odrađeni su brtvenom trakom OMEGA.

Završno je postavljena mosna bitumenska traka POLYFLEX HP LIGHT. Za sidrenje stupova ograde pješačkih staza korišten je MAPEFILL, dok je za pojačanu zaštitu od korozije dna svih stupova te ograde (u visini do 30 cm) nanesena boja na osnovi epoksida i bitumena DURESIL EB. Za brtvljenje radnih reški korištena je masa MAPEFLEX PB 25 uz prethodno nanošenje PRIMER-a PU60.

Osim hidroizolacije kolničke konstrukcije bilo je važno zaštititi i ostale dijelove betonske konstrukcije kao što su betonski upornjaci i stupovi te podgled konzola i kolničke ploče. Nakon reprofilacije i pripreme podloge izveden je sustav zaštite betonskih konstrukcija MAPELASTIC-om te je nanesena zaštitna i dekorativna boja ELASTOCOLOR.

TEHNIČKI PODACI
  • Godina izgradnje: 1979. godina
  • Vrijeme izvođenja radova: studeni 2014. – kolovoz 2015. godine
  • Investitor: HAC d.d., Zagreb
  • Projektant: Most d.o.o Zagreb, Davorin Kuzmanović, dipl. ing. građ.
  • Nadzor: IGH d.d. Zagreb, mr. sc. Krunoslav Mavar, dipl. ing. građ.
  • Glavni izvođač radova: zajednica ponuditelja Colas Hrvatska d.d., Varaždin, Labos d.o.o., Varaždin i Inžinierske Stavby a.s., Podružnica Varaždin, Varaždin
  • Izvođač radova sanacije: Geotehnika d.o.o., Selca
  • Voditelj radova: Alen Barišić, Geotehnika d.o.o., Selca
  • Mapei koordinatori: Nenad Karalija, Fausto Ferlin, dipl. ing. građ.
PROIZVODI MAPEI
  • Duresil EB, Mapefer 1K, Mapefill, Mapegrout T60, Mapefloor I 900, Quartz 1,9, Elastocolor boja, Mapelastic, Mapefloor I 914, Omega, Quartz 1,2 , Polyflex HP Light, Mapeflex PB25, Primer PU60

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi