Imate stare prozore i ne možete se odlučiti da li ih sanirati ili zamijeniti? U ovom članku navesti ćemo prednosti i mane jedne i druge opcije te na što je potrebno obratiti pozornost.

Stari prozori u odnosu na nove, moderne, imaju lošiju toplinsku i zvučnu izolaciju te se ne mogu nikako mjeriti s novima. Kako bi se poboljšala njihova svojstva, stare prozore potrebno je sanirati ili zamijeniti. Na odluku utječu starost prozora, vrsta te svojstva zgrade. Kod sanacije imate nekoliko mogućnosti – obnoviti samo brtve i prednje staklene ploče ili ostakljenje.

Ako su prozorski okvir i građevna konstrukcija očuvani, moguće je samo zamijeniti brtve i prednje staklene ploče, što je i najpovoljnija opcija.  Radi poboljšanja toplinske izolacije, a ako je prozorski okvir dobro očuvan, moguće je zamijeniti ostakljenje, posebno u slučajevima kada je potrebno očuvati okvir iz optičkih razloga ili ako je zgrada zaštićena kao spomenik.

Naravno, najidealnije, ali i najskuplje rješenje svakako je potpuna zamjena prozora. Dugoročno je takva odluka isplativija s obzirom na to da se smanjuje potrošnja energije. Također, bolja je zaštita od provale te veća udobnost stanovanja zbog bolje zvučne i toplinske izolacije.

Detaljnije o sanaciji i zamjeni starih prozora pročitajte na linku.

GEALAN d.o.o.
GEALAN d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi