Dječji vrtić Medo Brundo u zagrebačkom naselju Dubrava izgrađen je 2007. godine. U vrtiću, u kojem se primjenjuju načela Montessori filozofije, odgojitelji i stručni suradnici brinu se za oko 450 djece raspoređene u 19 grupa u 4 objekta.
 
Zahvaljujući zanimljivom i specifičnom arhitektonskom rješenju, projekt dječjeg vrtića Medo Brundo nominiran je za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2007. godini te uvršten u uži izbor nagrade EU za suvremenu arhitekturu Mies van der Rohe. To je potvrda uspješnog i prepoznatljivog projekta renomiranih arhitekata – profesora Hrvoja Njirića i Davora Bušnja. U ovakvom okruženju želi se potaći slobodan i invidualan razvoj djeteta u interakciji sa svojom okolinom.
 
Iako je prošlo samo pet godina od otvaranja vrtića, na pojedinim mjestima došlo je do prokišnjavanja te je bilo potrebno sanirati objekt, kao i dobrim dijelom obnoviti dotrajalu boju s pročelja fasade. S obzirom da je postojeća boja izblijedjela i djelomično popucala, bilo je potrebno osigurati boju koja će moći premostiti uske pukotine, osigurati dovoljnu paropropusnost te uz dekorativna svojstva osigurati i UV stabilnost, postojanost na starenje, smrzavanje i agresivne tvari inače prisutne u gradskoj atmosferi.
 
Kako bi se osigurale sve tražene karakteristike, preporučen je ELASTOCOLOR, zaštitna i dekorativna boja na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji. Kada se osuši, ELASTOCOLOR stvara vrlo elastičan film nepropustan za vodu i propustan za paru, istovremeno dajući obrađenoj površini lijep estetski izgled.
 
 
Nakon što je projektant definirao odgovarajući RAL boje istovjetan prvobitno korištenoj nijansi boje, krenulo se s izvođenjem radova za koje je bilo zaduženo poduzeće Kunić gradnja iz Zagreba. S obzirom da na postojećoj boji nije bilo većih prljavština i nevezanih dijelova, površina je isprana i očišćena od prašine visokotlačnim strojem za pranje.
 
Nakon sušenja površina krenulo se s nanošenjem boje na fasadu. Kako bi se što ravnomjernije nanijela na postojeću, grublju fasadu, ELASTOCOLOR boja nanesena je metodom špricanja, čime se potpuno i djelotvorno pokrila površina. Kada se osušila, ELASTOCOLOR boja stvorila je na površini fasade vrlo elastičan film nepropustan za vodu lijepog izgleda. Nakon uspješno izvedene sanacije vrtić je ponovno dobio svoju prvobitnu indigo boju, simbol nadarenosti i kreativnosti.
 
 
TEHNIČKI PODACI: 
 
 • Dječji vrtić Medo Brundo, Zagreb
 • Godina izgradnje: 2007. godina
 • Projektant: Njirić plus arhitekti d.o.o., Zagreb
 • Vrijeme izvođenja radova: svibanj – lipanj 2012. godine
 • Investitor: Grad Zagreb, Zagreb
 • Glavni izvođač radova: Kunić Gradnja d.o.o., Zagreb
 • Voditelj gradilišta: Đuro Subotić, ing.građ.
 • Nadzor: Po Mark d.o.o., Zagreb, Mario Galić dipl. ing.građ.
 • Arhitektonski nadzor: Hrvoje Njirić, dipl.ing.arh.
 • Mapei koordinator: Fausto Ferlin, dipl.ing. građ.
PROIZVODI MAPEI:
 • Zaštita i dekorativna obrada fasade: Elastocolor boja

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi