Obnova i ojačanje krovnih greda natkrivenog hodnika bazilike Svetog Stjepana na Celiju u Rimu započela je konsolidacijom drvenih greda primjenom dvokomponentnog epoksidnog premaza u vodenoj disperziji MEPEWOOD PRIMER 100 koji je nanesen nakon temeljitog čišćenja.

Učvršćenje greda izvedeno je uvođenjem čeličnih šipki, za što je opet korišten MEPEWOOD PRIMER 100. Zatvaranje površinskih pukotina izvedeno je primjenom epoksidnog ljepila MAPEWOOD PASTE 140.

Za zatvaranje najvećih pukotina, nakon što su zabrtvljene premazom MAPEWOOD PRIMER 100 i ljepilom MAPEWOOD PASTE 140, korištene su torzijske šipke od staklenih vlakana MAPEROD G.

U otvore u koje su postavljene šipke od staklenih vlakana izliveno je epoksidno ljepilo MAPEWOOD GEL 120. Ovi proizvodi korišteni su i za rekonstrukciju glave istrošenih dijelova greda te drugih drvenih konstrukcijskih elemenata, dok je za izvedbu željeznih obruča na pojedinim dijelovima korišten MAPEWOOD PASTE 140.

Za učvršćenje zidanog dijela smještenog oko potpornja greda, nakon čišćenja i postavljanja površinskog dijela zida, uslijedilo je zapunjavanje svih lezija i postojećih pukotina u zidovima mortom MAPE-ANTIQUE STRUTTURALE NHL na bazi prirodnog hidrauličnog vapna i ekopucolana.

Ubrizgavanjem izuzetno tekućeg hidrauličkog veziva otpornog na soli MAPE-ANTIQUE F21 završena je konsolidacija i sanacija krovnih greda.

TEHNIČKI PODACI

  • Godina izgradnje: 0k0 460. godine
  • Vrijeme izvođenja radova: 2015. godine
  • Investitor: Pontificio Collegio Germanico e Ungarico
  • Projektanti: Marco Fiabane, ing., Marco Brugia, ing.
  • Izvođač radova: Iciet Engineering
  • Nadzor: Marco Fiabane, ing
  • Konzervatorski nadzor: Riccardo D’Aquino, dipl. ing. arh.
  • Mapei koordinatori: Leonardo Butò, Renato Soffi (Mapei S.p.A.)

PROIZVODI MAPEI

  • Mepewood Primer 100, Mapewood Gel 1, Mapewood Paste 140, Mape-Antique F21, Mape-Antique Strutturale NHL

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi