Razmišljate li o dekoraciji uskršnjih jaja svakako u obzir uzmite dekoraciju sa salvetama. Ova tehnika ukrašavanja zove se decoupage i vrlo je popularna jer daje izvrsne rezultate.

Najprije odaberite salvete s motivima za koje smatrate da će lijepo izgledati na jajima ili se dobro uklapati uz uskršnji stolnjak i ostale dekoracije. Ne možete pogriješiti korištenjem salveta s uskršnjim motivima.

Materijali za decoupage

Ako ste odabrali salvete kao dekoraciju za pisanice potrebni su vam ljepilo za decoupage tehniku, škare i kist.

Željene motive na salvetama pažljivo izrežite, vodeći računa o tome da su prilagođeni veličini pisanica. S donje i gornje strane salvete kistom stavite malo ljepila tako da pokretima idete od sredine prema krajevima komadića salvete. Nakon lijepljenja se jaje treba sušiti na podlozi na kojoj se neće zalijepiti. Možete upotrijebiti najlon ili neki drugi materijal s glatkom površinom.

Postoji još nekoliko "recepata" za decoupage tehniku. Na primjer, neki umjesto ljepila koriste bjelanjak. Potrebno ga je malo razmutiti vilicom i zatim ga nanijeti na mjesta na kojima se planira zalijepiti sličica. Nakon što se izrezani motiv postavi na jaje dobro je još jednom umočiti kist u malo bjelanjka i proći njime preko sličice. Slijedi postupak sušenja i vaše pisanice su gotove!

Salvetna ili decoupage tehnika nije zahtjevna, nećete izgubiti puno vremena, a dobit ćete originalne i lijepe pisanice na kojima će vam pozavidjeti svaki gost!

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi