Poznato je da boje imaju veliku moć u prostoru. Jedna od brojnih prednosti koje sadrže je skrivanje nedostataka. Tijekom gradnje često dolazi do pogrešaka koje rezultiraju neuglednom površinom zida, ili nekim drugim nedostatkom. Boje mogu postići da prostor izgleda veći ili manji, niži ili viši. Tamne boje suzit će i smanjiti prostor, a svijetle će ga učiniti širim i višim. Ta pravila imajte na umu kako bi ih iskoristili ako ćete morati sakriti poneki nedostatak u svom domu.

Nedostatak malih prostora sakrit ćete korištenjem svijetlih boja jer će tako prostorije djelovati raskošnije. U velikim prostorijama se pak možete osjećati nelagodno, ali tamnim i toplim bojama, na primjer, nijansama crvene postići ćete udobnost. Ako želite da niska prostorija izgleda višom dovoljno je da strop obojite u boju svjetliju od one na zidovima. U takvoj situaciji ostavite rub čist postavljanjem letvice između stropa i zida. Imate li suprotnu situaciju i želite postići da visoka prostorija izgleda nižom tada strop obojite u tamnu boju. Tu nastojite da boja ipak ne bude previše tamna jer ne želite da se u sobi stvara osjećaj tjeskobe.

Muče li vas uski hodnici taj nedostatak riješit ćete korištenjem svijetlih boja koje će učiniti da hodnici djeluju prostranije i šire. Prednost svijetlih zidova je i u tome što odbijaju svjetlost zbog čega u prostoriji nije potrebno postavljanje jake rasvjete ili više rasvjetnih tijela.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi