Brojna Mapei rješenja primijenjena su na zahtjevnom projektu rekonstrukcije hotela

2017. godine vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera investirala je u opsežni projekt u Rapcu rekonstruiravši dva turistička naselja, TUI Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5*. Valamar Girandella Resort nalazi se u očuvanoj borovoj šumi na području bez prometa, uz jednu od najljepših istarskih plaža Girandella. U resortu su na raspolaganju tri vrste smještaja i pratećih sadržaja za tri različita načina odmora – obiteljski odmor, odmor rezerviran samo za odrasle te premium odmor u vilama. Valamar Girandella Adults Only sa svojim modernim sobama i apartmanima u mirnom dijelu resorta, posebnim buffet restoranom te opuštajućim infinity bazenom izbor je za parove ili društva.

Temeljita obnova soba

Radovi na obnovi nekadašnjeg paviljona Oleander u Valamar Girandella Adults Only započeli su u jesen 2016. godine. Jedan od glavnih izvođača bila je tvrtka Radnik iz Križevaca, dok je keramičarske radove izvodila tvrtka Keramika Friščić iz Preloga. Temeljitom obnovom soba paviljona uklonjene su stare podne obloge te svi slojevi do nosive AB konstrukcije. Nakon izvedenog novog estriha i njegovog sazrijevanja položene su nove podne obloge od gresporculanskih pločica.


Polaganje gresporculanskih pločica na ljepilo KERABOND PLUS.

Prije lijepljenja pločica nanesen je PRIMER G, upojno-regulacijski temeljni premaz na bazi cementa namijenjen poboljšanju prionjivosti ljepila za keramiku, s izrazito niskom emisijom hlapljivih organskih spojeva (VOC). Nekoliko sati od sušenja PRIMER-a G započelo se s polaganjem gresporculanskih pločica, za što je korišteno ljepilo KERABOND PLUS, razreda C2E. KERABOND PLUS poboljšana je verzija ljepila KERABOND, ima izrazito visoku početnu čvrstoću prionjivosti, a raspoloživ je u sivoj i bijeloj boji. Moguće ga je koristiti na podovima i zidovima unutarnjih i vanjskih površina, a pogodan je za polaganje keramičkih pločica, mozaika i materijala od kamena, stabilnih i neosjetljivih na vlagu.


Ugradnja trake MAPEGUARD ST uz rubove balkona te trake ADEBAND na stolariju.

Hidroizolacija kupaonica i terasa

Obnova terasa i kupaonica značila je uklanjanje svih slojeva do AB konstrukcije i izradu novih instalacija. Na zidove kupaonica postavljene su gips-kartonske ploče radi jednostavnosti i brzine izvođenja. Prije izrade hidroizolacije gips-kartonske ploče tretirane su temeljnim premazom s kvarcnim pijeskom ECO PRIM GRIP. Nakon izrade estriha na podu kupaonica i balkona te nakon njegovog sušenja i sazrijevanja pristupilo se izvođenju hidroizolacije. Prvi korak izrade hidroizolacijskog sustava Monolastic bila je ugradnja trake MAPEGUARD ST na svim spojevima pod-zid i zid-zid.


Polaganje staklenog mozaika na ljepilo ADESILEX P10 pomiješano s ISOLASTIC-om i vodom u omjeru 1:1.

U dijelu hidroizolacije kod aluminijske obojene stolarije i estriha na balkonima za brtvljenje spojeva korištena je samoljepljiva butilna traka ADEBAND zbog svoje praktičnosti. Naime, upotrebom ove izolacijske trake na podlogu nije potrebno nanositi sloj hidroizolacije za lijepljenje trake, čime je omogućeno puno brže izvođenje. Nakon ugradnje traka uslijedilo je nanošenje prvog sloja MONOLASTIC-a, jednokomponentnog cementnog morta za hidroizolaciju u koji je, dok je još bio svjež, utisnuta alkalnootporna mrežica od staklenih vlakana MAPENET  150. Idući dan nanesen je drugi sloj MONOLASTIC-a.

Provjerena rješenja za polaganje keramičkih pločica

Za lijepljenje gresporculanskih pločica na zidovima kupaonica korišten je ADESILEX  P9, poboljšano tiksotropno cementno ljepilo produženog otvorenog vremena, razreda C2TE, dok je za lijepljenje keramičkih pločica na podovima kupaonica i na terasama korišten KERABOND PLUS. U svim gore spomenutim prostorima soba, kupaonica i terasa keramičke pločice fugirane su brzovezujućom i brzosušećom cementnom masom ULTRACOLOR PLUS, razreda CG2WA.


Masa ULTRACOLOR PLUS korištena je za fugiranje pločica u kupaonicama hotela.

Ova masa za fugiranje sadrži dodatke koji sprečavaju nastajanje plijesni i gljivica, a kako je na bazi aluminatnog cementa, kod nje ne dolazi do pojave iscvjetavanja salitre kao kod masa za fugiranje na bazi portland cementa. Svi spojevi zabrtvljeni su silikonskom masom bez otapala MAPESIL AC, otpornom na bakterije i plijesan.

Hidroizolacija infinity bazena

Prije izvođenja hidroizolacije bazena AB podloga je očišćena visokotlačnim peračem kako bi se uklonila cementna skramica i nevezani dijelovi betona te isprala oplatna ulja. Nakon toga je za izravnavanje bazenske školjke i postizanje pravilne geometrije površina, što je iznimno važno pri ugradnji staklenog mozaika koji je ugrađen u ovaj bazen, korišten brzovezujući cementni mort ojačan vlaknima PLANITOP FAST 330. Isti proizvod korišten je i za izravnanje i reprofilaciju tzv. infinity ruba bazena.

Za hidroizolaciju AB školjke bazena odabrana je polimer-cementna hidroizolacija MAPELASTIC. Prva faza hidroizolacije podrazumijevala je brtvljenje oko instalacijskih prodora bazenske tehnike, što je izvedeno MAPEBAND manžetama koje su na već pripremljenu podlogu lijepljene jednokomponentnim silanskim ljepilom MAPEFLEX MS45. Prvi sloj hidroizolacije bazena dvokomponentnim polimer-cementnim mortom MAPELASTIC izveden je sljedeći dan kada je u svježi prvi sloj umetnuta alkalnootporna mrežica MAPENET 150, a nakon toga izveden je i drugi sloj MAPELASTIC-a.

Polaganje mozaika, fugiranje i brtvljenje

Za lijepljenje staklenog mozaika u bazenima odabran je ADESILEX P10, potpuno bijelo ljepilo na cementnoj osnovi razreda C2TE S1, s dodatkom ISOLASTIC-a koji je miješan s vodom u omjeru 1:1. Za fugiranje staklenog mozaika odabrana je masa ULTRACOLOR PLUS. Svi spojevi podova i zidova te zidova i zidova u bazenu i oko bazena zabrtvljeni su MAPESIL-om AC. Mapei sustavi i rješenja korištena pri rekonstrukciji hotela Valamar Girandella Adults Only omogućili su izvođačima završetak radova u predviđenim rokovima, a jednom od najvećih ovogodišnjih investicija u hrvatskom turizmu Rabac je repozicioniran u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije.

TEHNIČKI PODACI

 • Valamar Girandella Adults Only, Rabac
 • Investitor: Valamar Riviera d.d., Poreč
 • Vrijeme izvođenja radova: 2016. – 2017. godine
 • Projektant: Ester Miletić, dipl. ing. arh., Studio 92 d.o.o., Labin
 • Glavni izvođač radova: Radnik d.d., Križevci
 • Izvođač keramičarskih radova: Keramika Friščić d.o.o., Prelog
 • Nadzor: IG d.o.o., Labin
 • Mapei distributer: Kimi Commerce d.o.o., Viškovo
 • Mapei koordinator: Severin Čamdžić

PROIZVODI MAPEI

 • Hidroizolacija bazena: Adesilex T Super, Mapeband, Mapeflex MS45, Mapelastic, Mapenet 150, Planitop Fast 330
 • Hidroizolacija terasa i kupaonica: Adeband, Mapeguard ST, Mapenet 150, Monolastic
 • Polaganje keramičkih pločica: Adesilex P7, Adesilex P9, Eco Prim Grip, Kerabond Plus, Mapesil AC, Ultracolor Plus

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi