Dovratnici Mini za stakleno vratno krilo

Sloboda u oblikovanju interijera nikada nije bila veća. Na tržištu se nalaze inovativna rješenja koja zadovoljavaju najstrože zahtjeve po pitanju arhitekture i dizajna. Na primjer, veliki doprinos uređenju interijera dala je hrvatska tvrtka FOM sa svojim aluminijskim dovratnicima.

U ovom članku predstavit ćemo vam dio njihovog asortimana koji je rezultat dugogodišnjeg radnog iskustva u području interijerske opreme i sudjelovanja na brojnim projektima opremanja interijera. U samim počecima naglasak je bio na opremanju poslovnih prostora, no serija ALU dovratnika kasnije je pronašla svoje mjesto i u raznim projektima stambene namjene.

Proizvodi koji slijede u nastavku teksta odlikuju se jednostavnom montažom i primjenom, elegancijom dizajna te modularnošću upotrebe. Omogućavaju kombiniranje različitih modela i materijala na istom baznom proizvodu. Zadovoljavaju visoke estetske kriterije, posebno modeli s nevidljivim pantima koji su sjajan vizualni detalj.

Minimalizam u interijeru uz aluminijski dovratnik STANDARD IG AD 5700

Prilikom uređenja interijera vratima se danas posvećuje mnogo veća pažnja nego tijekom prijašnjih godina. Zahvaljujući razvoju tehnologije i raznim inovacijama, vrata danas mogu kao i drugi elementi u interijeru uz funkcionalnu imati i dekorativnu ulogu.

U svaki interijer lijepo će se uklopiti aluminijski dovratnik STANDARD IG AD 5700 minimalističkih dimenzija i jednostavnog dizajna. Najbolja karakteristika mu je prilagodljivost zbog čega se može kombinirati sa staklenim ili drvenim krilom, nadsvjetlom ili fiksnom staklenom stijenom.

Može se primjenjivati kao okvir za staklena vrata u zidu, ali i kao okvir za fiksne staklene ili drvene pregrade. Također, moguća je primjena za fiksno staklo pored ili iznad vrata te fiksno staklo iznad vrata s ili bez horizontalne prečke. Umjesto klasičnog stakla može se koristiti izo staklo ili akustične ploče.

Okvir za staklena vrata u kombinaciji s dovratnikom 5700 omogućuje ugradnju skrivenih spojnica, magnetne brave, a prema želji čak i led trake za ambijentalnu rasvjetu.

Profili su eloksirani i isporučuju se po komadu, u dužinama od 5700 mm.
Moguće eloksiranje ili plastifikacija u željenu boju te usluga rezanja na mjeru.

Svojom konstrukcijom dovratnik omogućuje višestruku primjenu, od okvira za staklena ili drvena vrata do fiksnih ispuna raznih materijala, na primjer, stakla, mediapana, grijaćih ploča itd.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti tvrtki FOM putem e-maila: info@interfom.hr 

Krajem 2016. upravo ovaj FOM aluminijski profil korišten je u opremanju poslovnog tornja „Westgate Split“ koji je postao dobitnikom prestižne nagrade “The 2017-18 International Property Awards”. Podignuto je više od stotinu uredskih jedinica i pregrada raznih veličina i namjena.

Pogledajte nekoliko fotografija!

Završne obrade spojnice i čeone ploče brave mogu se uskladiti sa željenom završnom obradom profila.

Aluminijski dovratnik IG AD 5700 Z

Za montaže dovratnika na vanjski ili unutarnji rub zida preporučuje se “Z” tip dovratnika. Radi se o varijaciji na temu modula 5700 koja je idealna u situacijama kada zid nije do kraja obrađen.

Zahvalan je jer će sakriti eventualne estetske nedostatke samog ruba (na primjer, kod završne obrade zida) čime nema potrebe za dodatnim obrađivanjem spoja zida i dovratnika.

Moguća je primjena za fiksno staklo pored ili iznad vrata te fiksno staklo iznad vrata s ili bez horizontalne prečke. Umjesto klasičnog stakla može se koristiti izo staklo ili akustične ploče.

ALU dovratnik 5700 "Z", drveno krilo

Aluminijski dovratnik IG AD 5700 T za vrata i pregrade

Ovaj dovratnik iz linije 5700 istodobno se koristi kao dovratnik za staklena vrata i kao profil za fiksnu staklenu pregradu. Može se kombinirati s ostalim proizvodima iz ove linije, ali i drugim autorskim profilima poput IG AD 5700 Klik o kojem ćemo pisati kasnije tijekom članka.

ALU dovratnik 5700 "T", vrata/pregrada

Dodir elegancije uz Invisible dovratnik

Predstavljamo vam najelegantnije rješenje na tržištu! Malen, čvrst i vrlo povoljan dovratnik za drvena ili staklena vrata naziva Invisible namijenjen je montaži na sve vrste i debljine zidova.

Moderna uređenja sve više zahtijevaju sobna vrata sa skrivenim, odnosno nevidljivim pantima jer su zgodan estetski detalj. Za razliku od linije vidljivih dovratnika 5700, kod modela Invisible nakon montaže i završne obrade zida štok postaje gotovo u potpunosti nevidljiv s vanjske strane. Time se u prostoru stvara odličan efekt!

Češće se koristi za drvena vrata gdje ga upotreba skrivene spojnice i magnetne brave čini tihim i elegantnim. Može se montirati na cigleni zid, knauf, zid od siporexa, na MDF i furnirane ploče. Zbog malih dimenzija prikladan je i za tanje pregrade, na primjer, kod mobilnih stambenih objekata.

Invisible dovratnik, drveno krilo

Invisible dovratnik u potpunosti je kompatibilan s aluminijskim okvirom za stakleno vratno krilo. Može se montirati na sve vrste i debljine zida, a nakon završne obrade se potpuno uklapa u zid. S aluminijskim okvirom za staklena vrata (IG AO) koji koristi skrivene spojnice nastaju čiste linije vrata i minimalistički dizajn. 

Invisble dovratnik, ALU okvir

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti tvrtki FOM putem e-maila: info@interfom.hr 

Dovratnici Mini smanjenih dimenzija

Kao što sam naziv kaže, iza linije Mini nalaze se dovratnici za stakleno vratno krilo smanjenih dimenzija, sa širinom od samo 35 mm. Dizajnom ostavljaju dojam elegancije i minimalizma, dok istodobno zadržavaju potrebnu čvrstoću konstrukcije.

Omogućavaju izvedbu fiksne staklene pregrade uz staklena vrata ili odvojeno od njih.

Mini dovratnik, fiksno staklo

Mini profil predstavlja i bazu za staklena vrata (jednokrilna ili dvokrilna) s dekorativnim pregradnim lajsnama.

Mini dovratnik, frame

Sustav profila Klik za fiksne pregrade

Stigli smo do još jednog elegantnog sustava profila naziva Klik koji se primjenjuje kod fiksnih staklenih pregrada. Odlikuje ga visoka nosivost i jednostavnost montaže. Malih je dimenzija i prihvatljive cijene.

S modelima Klik mogu se povezati i proizvodi iz drugih serija, na primjer, dovratnici 5700.

Klik dovratnik, staklene pregrade

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti tvrtki FOM putem e-maila: info@interfom.hr 

U galeriji možete pogledati još fotografija dovratnika u Westgateu i na drugim projektima.

Fotogalerija (22)

FOM d.o.o.
FOM d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost asortimana u velikom broju maloprodaja (željezarija) i specijaliziranih trgovačkih centara širom Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi