Kada je riječ o nametnicima u kućanstvu prve asocijacije su miševi, žohari, moljci, mravi i slično. Nažalost, postoje kućanstva koja su se uvjerila da su puno gori neprijatelji stjenice.

Kako ćete znati da su se u vaš dom uvukle stjenice? Budit ćete se izgriženi, s puno uboda i svrbežom koji će vas iritirati. Stjenice se najčešće nalaze u spavaćim sobama i većinom napadaju mjesta na tijelu koja su noću otkrivena. Često se na tijelu pojavljuje i osip. Tada obavezno potražite liječničku pomoć. Za područja ugriza možete koristiti razne kreme ili gelove koje se inače upotrebljavaju za ugrize drugih nametnika.

Vjerojatno se pitate otkuda stjenice u vašem domu. Moguće je da ste ih pokupili na poslu, u trgovini, donijeli ih s putovanja ili s novim namještajem, naročito ako ste kupili rabljeni… Najčešće se nalaze u madracu ili podnicama kreveta, te drvenom namještaju. Brzo se razmnožavaju i jako ih se teško riješiti.

Svakako redovito čistite i održavajte svoj dom urednim. Perite odjeću i posteljinu na najvećoj temperaturi, metite i usisavajte prostorije. Ipak, stjenica se najčešće može uspješno riješiti samo tako da se za pomoć obratite stručnjacima koji će obaviti dezinsekciju.

Bitno je da ovaj problem ne ignorirate. Posvetite mu se na vrijeme i spasite svoj dom od neželjenih nametnika.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi