Sifon, sudoper ili odvod najbolje je čistiti jednom tjedno. Tako ćete spriječiti nastanak bakterija i stvaranje neugodnih mirisa do kojih najčešće dolazi zbog ostataka hrane koji se talože u odvodu.

Na tržištu postoje razna kemijska sredstva s kojima ćete se riješiti smrada u odvodu. No, često uopće ne morate posezati za kupovnim sredstvima jer ovaj problem možete riješiti s domaćim pripravcima.

Ocat je veoma zahvalno sredstvo tijekom mnogih kućanskih poslova, pa tako i za uklanjanje smrada iz sifona, sudopera ili odvoda. U kombinaciji sa sodom bikarbonom može biti veoma učinkovit. Napravite otopinu od ova dva sastojka – dovoljna je čaša octa i pola čaše sode bikarbone. Pomiješajte ih i usipajte u odvod. Nakon što pjena nestane u odvod ulijte vruću vodu, a ubrzo i hladnu. Ova metoda neće samo ukloniti smrad iz sifona, sudopera ili odvoda, već je korisna i za njihovo odštopavanje.

Također, kombinacija octa i sode bikarbone ekološki je prihvatljivija od određenih sredstava za čišćenje, iako se i njima možete poslužiti. Za uklanjanje smrada možete pripremiti i otopinu od sode bikarbone i limunovog soka. Korištenjem ovih metoda ne morate uklanjati samo smrad iz sifona, sudopera ili odvoda, nego možete uspješno uklanjati mnoge druge neugodne mirise.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi