Mrlje od kave na odjeći treba ukloniti što prije. Tkaninu odmah namočite u slanu vodu. Možete upotrijebiti i šalicu mineralne vode koja sadrži ugljičnu kiselinu, dodajte nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa i tu otopinu nekoliko puta nanesite na mrlju od kave. Ugljična kiselina spasit će vas od mrlje. Ako ne znate kako ukloniti staru mrlju od kave možete se poslužiti glicerinom, natopite njime mrlju i zatim dobro isperite.

Za uklanjanje mrlja od kave s odjeće odličan je ocat, dok su za uklanjanje mrlja kave s tepiha najbolje vlažne maramice te pivo. Možda se ova ideja ljubiteljima piva ne sviđa, no ono je zaista zahvalno sredstvo za čišćenje ovakvih mrlja. Dovoljno ga je lagano utrljati u materijal i fleka će nestati. Ako se radi o tvrdokornijoj mrlji samo ponovite postupak nekoliko puta. Nakon čišćenja s pivom mjesto na kojem je bila mrlja operite mlakom vodom i deterdžentom te dobro isperite.

Mrlje od kave na posuđu najbolje je oprati tako da na spužvicu stavite malo soli. Ako to ne pomogne dodajte i ocat. Nanesite ga u jednakoj mjeri kao i sol. Isti postupak može se primijeniti i na mrljama na odjeći. Posuđe od porculana možete očistiti s praškom za pecivo jer će ono svojom teksturom pokupiti nečistoću i posuđu vratiti sjaj. Prašak za pecivo također se može primijeniti za mrlje od kave na odjeći, ali i na tepihu ili stolnjaku.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi