Ljeto je i uz vrijeme koje nas nerijetko pritišće, tu su još i neizbježni insekti. Mnoštvo dosadnih letećih ili puzajućih insekata koji vas ometaju u radu ili odmoru. Unatoč tome što postoje preparati, sredstva i zamke za insekte, uvijek se dogodi da vaše strpljenje popusti te muhu, komarca ili stonogu ubijete kada ju uočite na zidu. Još ako se radi o bijelome zidu – tek tu počinju problemi s ružnim mrljama koje ostaju za njima.

Na sreću, više ne morate strepiti ljetima ili pred krečenju zidova zbog tih ružnih mrlja i ostataka, jer postoji jednostavno rješenje. Kada se poželite riješiti mrlje od insekata na zidovima pred vama se nalazi nekoliko opcija – dječje vlažne maramice, mokra krpa, soda bikarbona te neizostavni ocat.

Jako dobra metoda za uklanjanje mrlja od insekata na zidovima, po mogućnosti čim mrlju i napravite, jesu dječje vlažne maramice kojom bi mrlje trebale relativno lako ukloniti. Naravno, ako se radi o već starijim ostatcima i mrlji trebat ćete snažnije prionuti na trljanje. Na staru kuhinjsku krpu nanesete malo deterdženta za odmašćivanje, pri tome pazeći da krpa nije previše mokra.

Dvije učinkovite smjese za uklanjanje mrlje insekata sa zidova jesu smjesa vode i sode bikarbone te smjesa vode i malo octa. Prvu nanesite na mrlju i sačekajte da se osuši nakon čega je jednostavno očistite vlažnom krpom ili spužvom. Drugu smjesu (četvrtina boce sa sprejem neka bude ocat, a ostatak voda) nanesite na krpu ili spužvu te prebrišite mrlju.

Jedno bitno upozorenje kojega bi se trebali držati je to da gotovo svi spomenuti načini uklanjanja mrlja od insekata sa zidova mogu skinuti ili izblijediti boju s vaših zidova. Stoga za svaki slučaj, pokušajte odabranom metodom prvo tretirati dio zida koji je manje primjetan ne bi li se uvjerili da neće biti posljedica po boju.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi