Schlosshotel Fleesensee iza sebe ima burnu povijest. Izgrađen 1842. godine kao dvorac Blücher u Göhern-Lebbinu, gradiću između Hamburga i Berlina, 1912. godine uništen je u požaru, a potom obnovljen u neobaroknom stilu. Tijekom Drugog svjetskog rata služio je kao škola, a zatim kao vojna bolnica.

Pod DDR-om je imao nekoliko namjena, a u posljednjem razdoblju, prije ujedinjenja, postao je odmaralište. Hotel Schloss Blücher 2015. godine preuzela je tvrtka Lindner Investment koja mu je promijenila naziv u Schlosshotel Fleesensee. Prije ponovnog otvorenja potpuno je obnovljen i pretvoren u dizajnerski hotel.

Vlasnici su svojim gostima željeli ponuditi prostor s tradicionalnim linijama, ali uz modernu završnu obradu i materijale. Ulaz, foyer i recepcija te bar, vinski podrum, restoran i zimski vrt obloženi su parketom od plemenitog drveta koji pruža jedinstven estetski dojam, ima visoku otpornost na habanje kao i na promet pješaka.

U kongresne dvorane, hodnike i sobe postavljen je kvalitetan tepih različitih boja i izgleda u svakoj sobi. Izvođač radova želio je koristiti isključivo Mapei sustave za polaganje oko 2000 m2 podnih i zidnih obloga.

Podloge su pripremljene brzo sušećim temeljnim premazom ECO PRIM PU 1K TURBO, koji veže pomoću vlage iz zraka ili podloge te ima vrlo nisku emisiju hlapljivih organskih spojeva (VOC), u kombinaciji s premazom ECO PRIM T PLUS, također s vrlo niskom emisijom VOC-a.

Kako bi se uklonile neravnine te izveli potrebni popravci na određenim mjestima, korišten je cementni mort za zaglađivanje PLANIPATCH pomiješan s polimernim dodatkom LATEX PLUS umjesto vode. Na cementne podloge zatim je nanesen epoksidni temeljni premaz PRIMER MF za popravak postojećih pukotina.

Podloge su potom izravnate samorazlijevnom masom ULTRAPLAN ECO PLUS. Nakon što se masa za izravnavanje osušila, postavljeno je 900 m2 parketa pomoću ULTRABOND-a ECO S968 1K, ljepila na osnovi silikatnih polimera, bez otapala, s vrlo niskom emisijom organskih tvari.

Za polaganje 1100 m2 tekstilnih obloga korišten je ULTRABOND ECO 170, jako i brzovezujuće ljepilo u vodenoj disperziji.

TEHNIČKI PODACI
  • Godina izgradnje: 1842. godina, rekonstruirano 1912. godine
  • Projektant: Ernst Paulus (1912. godine)
  • Vrijeme izvođenja radova: 2016. godine
  • Projektant: Kitzig Architekten
  • Investitor: Lindner Investment Management
  • Izvođač radova: Raumausstattungrick GmbH
  • Mapei koordinatori: Günter Hermann, Tom Schlag (Mapei GmbH)
PROIZVODI MAPEI
  • Eco Prim PU 1K Turbo, Eco Prim T Plus, Latex Plus, Planipatch, Primer MF, Ultraplan Eco Plus*, Ultrabond Eco S968 1K, Ultrabond Eco 170

*Ove proizvode na njemačkom tržištu proizvodi i distribuira Mapei GmbH

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi