U četvrti Vinohrady u Pragu, arhitekt Tibor Csukas dobio je zadatak prenamjene potkrovlja u stambeni prostor. Rezultat je ravnomjerno osvijetljen atraktivan prostor s učinkovitom ventilacijom.

Kako bi se dobio takav prostor, izabrana je jednostavna i bezvremenska paleta boja – bijela, tekstura hrasta i crna u detaljima. Zahvaljujući bijelim krovnim prozorima, prostor je naglašen dnevnim svjetlom.

Velika ostakljena površina koju čini kombinacija šest krovnih prozora nudi pogled na krovove Praga, prostor je okupan svjetlošću, dok su zahtjevni kriteriji konzervatora da se zadrži oblik krova, potpuno ispunjeni. Na galeriji su smještena dva krovna prozora koja omogućuju prozračivanje cijelog prostora. S obzirom na to da su neki prozori izvan dosega, njima se upravlja pomoću daljinskog upravljača.

Bijeli VELUX krovni prozori idealno su se uklopili u cijeli vizualni dojam stana, a dodatna pogodnost je svakako ta da se lako održavaju i izvrsno podnose vlagu.

Pojedinosti o projektu:

  • Projekt: Wellness loft
  • Lokacija: Prag, Republika Češka
  • Arhitekt: Tibor Csukás
  • Tip krova: Više vrsta krova

Više o samom stanu, organizaciji prostorija, Wellnessu i kaminu, pročitajte na linku.

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi