Brza staza za rolanje u mjestu Scaltenigo Mirano, izgrađena početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, objekt je s tehničkim karakteristikama najviše razine u skladu s odredbama talijanske hokejaške i klizačke federacije (FIHP). Kako bi i dalje zadovoljavala potrebne uvjete, stazu je trebalo obnoviti.

Najprije je izvedena rekonstrukcija pravocrtnih površina, nakon čega je uslijedila obnova cjevovoda za odvod kišnice smještenog između brze staze i unutarnje ravne površine. Potom su zamijenjene pleksiglas ploče oko sigurnosne ograde vanjskog prstena piste. Za brtvljenje dilatacijskih i poprečnih spojeva korištena je polietilenska traka MAPEFOAM i poliuretanska masa za brtvljenje MAPEFLEX PU45.

Obloge su izvedene upotrebom posebno izrađene i modulirane akrilne smole MAPECOAT TNS MULTISPORT PROFESSIONAL u skladu s tehničkim zahtjevima sportaša s ciljem postizanja izvrsnih sportskih rezultata. Prema ciklusu izvedbe prvo je nanesen temeljni premaz TRIBLOCK P u dva sloja, a potom poluelastična akrilna pasta MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT, također u dva sloja.

Kako bi se osiguralo dobro prianjanje na stazu (grip), odlučeno je da se u dva sloja nanesu i akrilne smole u boji – kao prvi sloj upotrijebljen je MAPECOAT TNS FINISH 1, dok je drugi sloj izveden nanošenjem MAPECOAT-a TNS COLOR. Kako bi staza bila spremna za vrhunske vratolomije, a da površina pri tome ne ugrozi sigurnost sportaša, završna obrada izvedena je upotrebom transparentnog zaštitnog premaza MAPECOAT TNS PROTECTION. Na tako obnovljenoj stazi održano je Nacionalno prvenstvo u brzom rolanju na kojem je sudjelovalo više od 500 sportaša u 65 momčadi.

TEHNIČKI PODACI

Godina izgradnje: 1983. godina
Vrijeme izvođenja radova: 2015. godina
Investitor: Općina Mirano
Projektant: Stefano Boato, ing., Michele Boato, ing., Studio Associato Boato Progetti
Izvođač radova: Agrogreen Srl, Torino
Izvođač radova iz članka: Agrogreen Srl, Torino e Tagliapietra Srl, Basiliano
Mapei koordinatori: Fabio D’Amato, Marco Cattuzzo, Michele Orlando ( Mapei S.p.A.)

PROIZVODI MAPEI

Mapecoat TNS White Base Coat, Mapecoat TNS Finish 1, Mapecoat TNS Color, Mapecoat TNS Protection, Mapecoat TNS Line, Triblock P, Mapefl ex PU45, Mapefoam

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi