Arheološki muzej Zadar nalazi se u samom središtu jednog od najljepših hrvatskih gradova. Ovaj državni muzej pokriva područje Zadarske županije s otocima Rabom i Pagom. U muzeju se čuva preko 100 000 raznih arheoloških predmeta iz svih kulturnih i povijesnih razdoblja od paleolitika do kraja 11. stoljeća. Muzej se posebno ponosi proizvodnjom arheoloških replika i reprodukcija od keramike, gipsa, stakla, kamena, metala.

Prilikom njegove adaptacije bilo je potrebno izvesti novi pod u ekskluzivnom višenamjenskom izložbenom prostoru za što je predloženo i odabrano rješenje za izvedbu podova na bazi smola – Mapefloor sustav. Tehnolozi tvrtke Mapei preporučili su paropropusni epoksidni sustav MAPEFLOOR SUSTAV 53 jer postojeća podloga nije imala izvedenu adekvatnu hidroizolaciju. Nakon pripreme podloge valjkom je nanesen MAPECOAT I 600 W, temeljni epoksidni premaz u vodenoj disperziji pomiješan s vodom u omjeru 1:1, koji je još svjež posut kvarcnim pijeskom do punog zasićenja.

Kada se MAPECOAT I 600 W osušio, višak kvarcnog pijeska uklonjen je, a podloga prebrušena i usisana. Na tako pripremljenu podlogu nanesen je završni sloj paropropusne epoksidne smole u vodenoj disperziji, MAPEFLOOR I 500 W, pomiješan u pravilnom omjeru s MAPECOLOR PASTOM u crvenoj boji.

Nakon sušenja završnog sloja pod je ispoliran i očišćen usisivačem te je valjkom u jednom sloju nanesen zaštitni poliuretanski lak MAPEFLOOR FINISH 50 N. Mapefloor Sustav otporan je na većinu kemijskih spojeva, lako se čisti, nije štetan za okoliš, izrazito je dugotrajan te otporan na abraziju i gust pješački promet, a može se postaviti i na podloge bez izvedene hidroizolacije.

TEHNIČKI PODACI

Vrijeme izvođenja radova: svibanj – lipanj 2014. godine
Projektant: AB Forum d.o.o., Iva Letilović, dipl. ing. arh., Igor Pedišić, dipl. ing. arh., Zadar
Investitor: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Nadzor: AB Forum d.o.o., Ivan Letilović, dipl. ing. arh., Igor Pedišić, dipl. ing. arh., Zadar
Mapei koordinatori: Saša Kerep, Nenad Karalija i Alen Sorić

PROIZVODI MAPEI

Mapecoat I 600 W, Mapecolor Paste, Mapefl oor Finish 50 N, Mapefloor I 500 W, Quartz 0,5 mm

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi