Glineni lonci mnogima služe samo za držanje cvijeća, na terasama, balkonima ili u cvijetnjacima. No, glineni lonci mogu imati brojne druge namjene, neovisno o tome jesu li stari ili novi.

Imate li akvarij glineni lonac možete iskoristiti kao skrovište za ribe. Vašim ribama će se sigurno svidjeti, a postavite li ga između vodenih biljki vizualno će lijepo izgledati. Kad smo kod životinja, glineni lonac može poslužiti i kao kućica za ptice. Možete ga objesiti ili pričvrstiti na neku od grana u dvorištu, vrtu ili voćnjaku.

Za vrijeme Uskrsa i uskrsnih blagdana glineni lonci mogu vam poslužiti kao dekoracija na stolu. Napravite gnijezdo i stavite ga s ukrasnim jajima u lonac, a možete ga ukrasiti i s vanjske strane. Naravno, prije upotrebe posudu dobro operite. Glinene lonce možete oslikavati i u raznim drugim motivima te ih postaviti kao ukras u dvorištu ili vrtu.

Ove posude ne moraju samo služiti kao ukras, već mogu imati i zaista korisne primjene. Recimo, ako vam je hobi pletenje možete si ga olakšati tako da klupko stavite ispod naopako okrenutog lonca. Kroz rupicu za otjecanje vode vucite niti i tako ćete izbjeći da se zapetljaju.

Uz malo mašte, glineni lonci kao i brojni drugi predmeti iz vašeg kućanstva mogu dobiti novu namjenu i osvježiti vaš prostor.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi