Poznato je da se aceton koristi kao odstranjivač laka za nokte, no može vam poslužiti i za čišćenje i održavanje kućanstva. Koristan je za uklanjanje raznih mrlja, na primjer, mrlja s porculana. Na površine s mrljama utrljajte odstranjivač laka za nokte i pomoću štapića za uši očistite mrlje. Imate li na koži mrlje od tinte ili ljepila također se možete poslužiti acetonom kako biste ih uklonili. Stavite malo acetona na vatu i očistite mrlje. U slučaju jakog ljepila, vatu je potrebno držati na koži dok se ljepilo ne otopi.

Nakon krečenja posvuda ostaju mrlje od boje, pa tako i na prozorima. Aceton služi i za njihovo uklanjanje. Nanesite ga na dijelove koji su obojeni, pustite da stoji nekoliko minuta i zatim istrljajte krpom. Nalaze li se na staklu naljepnice kojih se želite riješiti također ih možete ukloniti s odstranjivačem laka za nokte.

Aceton ima ulogu i kod čišćenja ručnog sata, lakiranih cipela, tipkovnice računala… Za čiščenje uvijek koristite vatu, papirnati ubrus ili mekanu krpu. Kod čišćenja tipkovnice možete se poslužiti i starom četkicom za zube.

Iako odstranjivač laka za nokte ima brojne prednosti imajte na umu da može biti opasan po zdravlje ako se duže vrijeme udiše. Najbolje je da se koristi u dobro prozračenom prostoru i što dalje od otvorenog plamena. Pazite i kako rukujete s ovim i sličnim sredstvima jer mogu uništiti plastiku, lakirane drvene površine i određene tkanine od sintetike.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi