Ujedinjeni Arapski Emirati

Paviljon Ujedinjenih Arapskih Emirata imao je oblik sokola kojim je istaknuo tradiciju sokolarstva u ovoj zemlji, a dizajnirao ga je Santiago Calatrava. Veličanstven izgled postignut je upotrebom visokokvalitetnih granitnih ploča iz Omana koje su korištene na vanjskim dijelovima zgrade, dok su podovi od bijelog granita odgovarali boji fasade.

Ploče za unutarnje i vanjske podne obloge postavljene su ljepilom KERAFLEX MAXI S1, a fugirane su vodoodbojnim masama KERACOLOR FF i ULTRACOLOR PLUS u boji granita. MAPESIL LM korišten je za brtvljenje dilatacijskih spojeva bez opasnosti od pojave mrlja na pločama. ULTRATOP LOFT pokazao se kao pravi izbor za izradu unutarnjih podnih površina otpornih na habanje, a korišten je na površini od oko 800 m2.

SAD

Ovaj paviljon dizajnirao je Woods Bagot, a svrha mu je bila predstaviti svijetu Sjedinjene Američke Države kao dinamično društvo koje ima pozitivan utjecaj na druge nacije te promiče zajedničku slobodu i prosperitet.

Upotrebom proizvoda TOPCEM PRONTO unutar paviljona izrađeno je više od 7000 m2 estriha. Vinilne podne obloge polagane su ljepilom ULTRABOND ECO 370. Podloge u vlažnim prostorima hidroizolirane su MAPELASTIC-om AQUADEFENSE, dok je PROSFAS, silikatni temeljni premaz, osigurao protuprašnu obradu podnih i zidnih betonskih površina.

Saudijska Arabija

Otvaranje budućnosti slika je koju je Kraljevina Saudijska Arabija željela prikazati na izložbi Expo 2020 Dubai. Konstrukcija koju su projektirali Boris Micka Associates podsjeća na velik otvoren prozor okrenut prema nebu.

Podloge na dijelovima prostora obrađene su temeljnim premazom PRIMER G te izravnate brzovezujućom masom ULTRAPLAN ECO 20. Za polaganje linoleuma korišteno je ljepilo ULTRABOND ECO 520, a za hidroizolaciju čeličnog krova korištena je sintetička hidroizolacija MAPEPLAN TM 15.

 

Francuska

Francuski paviljon svjetla dizajnirao je Atelier Perez Prado u suradnji s Celnikier & Grabli Architectes. Paviljon visok 21 metar prostirao se na površini od oko 2500 m2 . Bio je prekriven fotonaponskim panelima, a s njegove terase pružao se prekrasan pogled na mnoge dijelove izložbe.

Za sanaciju betona korišteni su MAPEFILL GP-ME i MAPEGROUT ME05, a PVC traka IDROSTOP PVC BI BE ME korištena je za brtvljenje radnih spojeva u betonskim spremnicima za vodu.

Australija

Paviljon posvećen australskoj biološkoj raznolikosti, suradnji i mobilnosti dizajnirao je Bureau Proberts. Osim što je bio posvećen drevnoj astronomskoj tradiciji države, pokušao je dočarati i  dionjezina prirodnog krajolika.

Nastanku ovog projekta pridonijeli su i Mapei proizvodi za polaganje keramičkih pločica. Naime, za polaganje velikoformatnih pločica korišteno je ljepilo KERAFLEX MAXI S1, za fugiranje ULTRACOLOR PLUS, dok su dilatacije zabrtvljene masom MAPESIL AC. Za polaganje kamenih ploča na podove upotrijebljeno je ljepilo ADESILEX P9, a na zidove KERAFLEX MAXI S1.

Brazil

Brazilski paviljon nalazio se nedaleko od pustinje koja okružuje Dubai, a pokušao je rekreirati bujni prirodni krajolik amazonske šume sa svim svojim zvukovima, bojama i mirisima kojima slavi biološku raznolikost. Izgrađen oko pješačke površine uronjene u vodu, posjetiteljima je omogućio da se rashlade u sjeni građevine koja podsjeća na kuće na stupovima u amazonskoj šumi.

U paviljonu su korišteni MAPELASTIC SMART i MAPETEX SEL za hidroizolaciju oko 4000 m2 podloge prije polaganja staklenog mozaika ljepilom ADESILEX P10 i fugiranja masom KERAPOXY. Podloge u unutarnjim prostorima tretirane su temeljnim premazom PRIMER G prije nanošenja mase za izravnavanje ULTRAPLAN ECO 20 i polaganja gumenih podnih obloga, za što je korišteno ljepilo ULTRABOND ECO V4 SP.

Katar

Inspiracija za katarski paviljon, koji je dizajnirao španjolski arhitekt Santiago Calatrava, bio je njihov državni grb. Konstrukcija je bila u obliku dva jedra. Paviljon je napravljen od materijala koji se mogu reciklirati te je sastavljen od dvije trećine prirodnih minerala i ostataka smole.

Ideja je da predstavlja vrijednosti mobilnosti, snage i tradicije s kojima se Katar poistovjećuje. Sa strane se nalazio 20 m visok toranj koji je podsjećao na palme, tipične za krajolik ove zemlje. Mapei je sudjelovao u izgradnji vanjskih vodenih objekata svojim mortom za hidroizolaciju MAPELASTIC SMART te ljepilom KERAFLEX MAXI S1, koje je korišteno za polaganje kamenih ploča.

 

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi