Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana u mnogim se domovima mogu vidjeti zimzelene biljke kao što su bor, smreka ili jela. Lijepe su, idealne za ukrašavanje i obogaćuju prostor.

Želite li ove godine imati nešto drugačije preporučujemo biljku Amarilis (lat. Amaryllis nittata) koja može biti vrlo elegantan detalj. Svojim raskošnim cvjetovima u prostoriji će napraviti poseban ugođaj. Cvjetovi mogu biti narančaste, purpurne, crvene i bijele boje, te dvobojni.

Ovoj biljci nije potreban nikakav dodatak, no donosimo nekoliko ideja kako bi se još bolje uklopila uz božićno uređenje doma.

Uradi sam ideje

Amarilis će lijepo izgledati u maloj staklenoj vazi. Mogu mu se dodati mahovina i blanjevina kojom ćete učvrstiti lukovice, te grana lijeske za ljepši dojam.

Još je bolja ideja staviti amarilis u veliku staklenu vazu, dodati mahagonij, čempresovu granu koju omotate žicom i češere obojane zlatnom ili nekom drugom bojom.


Ideje za dekorativne detalje

Ovu biljku možete učvrstiti i ukrasiti spletkom kratkih grana drijena koje postavite vodoravno duž cijele prozirne vaze. Lukovice sakrijete tako da ih omotate mahovinom i komadima kore drveta.

Oko vaze možete zavezati ukrasnu vrpcu ili zlatnu žicu i dodati neke božićne detalje, primjerice, zvjezdice.

Dekoracija stabiljke

Ako nemate puno vremena za ukrašavanje donosimo brzi trik! Potrebne su vam dvije vaze. U jednu, unutarnju stavite odrezan cvijet, a između vanjske i unutarnje vaze stavite borove iglice kako biste sakrili stabiljku i vodu.

Super će izgledati i samo jedan cvijet amarilisa. Stabiljku na vrhu možete omotati listovima i vriježama, a na dno vaze stavite kamenčiće koji će učvrstiti stabiljku i pridonijeti estetskom dojmu.

Aranžman

Razmišljate li o aranžmanu predlažemo crveni cvijet amarilisa stavljen u elegantnu visoku vazu.

Dodajte grane šipka, visoke vlati trave, ukrasne zvjezdice… Poigrajte se maštom i napravite aranžman koji će se uklopiti uz ostatak vašeg božićnog uređenja.

Autor: A.B.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi