Ručno pranje posuđa ponekad je pravo mučenje i zato je perilica posuđa jedan od najomiljenijih proizvoda u gotovo svakom kućanstvu.

Ako ste tek kupili perilicu suđa pažljivo skinite ambalažu i provjerite očuvanost uređaja, naročito zatvaraju li se vrata ispravno. Na otvorena vrata nikako nemojte naslanjati predmete. Kod prvog pranja u perilici suđa, ali i svih idućih trebate znati da u perilici ne smijete koristiti otapala, ne smijete prati kuhinjske noževe visoke kvalitete jer mogu otupiti, te ne smijete prati posuđe od lijevanog željeza jer će i posuđe i perilica početi hrđati.

Zbog osjetljivosti na visoke temperature u perilicu ne smijete stavljati kristalno i ručno oslikane čaše. Ručno bi uvijek trebalo prati i sve drvene predmete te pozlaćeni pribor za jelo. Napomena za one koji se susreću s prvim pranjem u perilici posuđa je da pribor koji ima duge drške treba biti postavljen vodoravno u gornjoj košari i to tako da oštri kraj nije blizu prednjem dijelu uređaja. Nakon završetka programa isključite perilicu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi