Krajem 2018. godine u Puli je otvoren prvi pulski kompleks javnih gradskih bazena, u sklopu kojega su izgrađena tri bazena: vaterpolo bazen koji kao završnu oblogu ima PVC foliju te multifunkcionalni i dječji bazen koji su završno obloženi bazenskom keramikom. Dostupni su svima – djeci svih uzrasta, plivačima i sportskim klubovima, rekreativcima kao i osobama treće životne dobi te osobama s invaliditetom. U sklopu kompleksa nalazi se i spa zona s četiri saune i hidromasažnim bazenom te fitnessdvorana i drugi sadržaji.

Kako bi se postigla projektirana geometrija bazenske školjke te zadovoljili funkcionalni i estetski razlozi, bilo je potrebno izvršiti reprofilaciju zidova i dna bazena za što je korišten mort PLANITOP FAST 330 čije je korištenje omogućilo izvođenje polimer-cementne hidroizolacije nakon samo 24 sata. Žlijeb oko prodora u bazenu ispunjen je epoksidnim ljepilom ADESILEX PG4 i površinsko posut kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,5 mm. Potom su postavljene MAPEBAND manžete koje su na podlogu zalijepljene hibridnom elastičnom masom MAPEFLEX MS45. Hidroizolacija bazena izvedena je primjenom Mapelastic sustava u dva sloja. Za polaganje pločica u bazenu korišteno je cementno ljepilo KERAFLEX. Sve površine bazena fugirane su masom za fugiranje KERAPOXY CQ.

Mapei proizvodi i sustavi korišteni su i za hidroizolaciju i polaganje keramičkih pločica na površinama oko bazena. Detalj na spoju bazenske PVC folije i hidroizolacije površina oko vaterpolo bazena izveden je polaganjem bazenske PVC folije u svježi sloj epoksidnog ljepila ADESILEX PG4. Potom je na gornju površinu folije, nakon vezanja ljepila, nanesen sloj ADESILEX-a PG4, a onda posut kvarcnim pijeskom radi osiguranja dobrog kontakta s MAPELASTIC-om. Na taj je način postignut kontinuitet hidroizolacije između PVC folije vaterpolo bazena i površina oko njega. Keramičke pločice oko bazena kao i u sanitarnim prostorijama i tuševima te u prostoru svlačionica zalijepljene su KERAFLEX-om i fugirane brzo-vezujućom i brzosušećom masom ULTRACOLOR-om PLUS. Za polaganje staklenog mozaika u prostoru spa zone korišten je ULTRALITE S1, lagano bijelo cementno ljepilo razreda C2TE S1, a za fugiranje dekorativna epoksidna masa KERAPOXY DESIGN. Svi spojevi i dilatacije u bazenu i oko njega, prostoru spa zone, kao i u sanitarnim prostorijama, tuševima i svlačionicama zabrtvljeni su silikonskom masom bez otapala MAPESIL AC, otpornom na bakterije i plijesan.

Stakleni mozaik u turskoj kupelji lijepljen je ULTRALITE-om S1.

TEHNIČKI PODACI

 • Gradski bazeni Pula – Pola, Pula
 • Investitor: Pula Sport d.o.o., Pula
 • Vrijeme izvođenja radova: 2018. godine
 • Projektant: Dino Krizmanić, dipl. ing. arh., Leonid Zuban, dipl. ing. arh., Urbis d.o.o., Pula
 • Glavni izvođač radova: Kolektor Koling d.o.o., Idrija, Slovenija
 • Nadzor: Vis Projektiranje d.o.o., Zagreb
 • Izvođač hidroizolacije: Eko Modul d.o.o., Zagreb
 • Izvođač keramičarskih radova: Keragrad j.d.o.o., Preseka
 • Mapei distributer: Špina d.o.o., Poreč
 • Mapei koordinatori: Darko Žilić, Severin Čamdžić

PROIZVODI MAPEI

 • Adesilex PG4, Adesilex PVC, Keraflex, Kerapoxy CQ, Mapeband, Mapefer 1K, Mapeflex MS45, Mapefoam, Mapelastic, Mapenet 150, Mapesil AC, Primer FD, Primer P, Planitop Fast 330, Quartz 0,5 Ultracolor Plus  

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi