Komunalno poduzeće Čakom GKP d.o.o. iz Čakovca uvelo je početkom listopada 2011. u svoj sustav odvoza i razdvajanja otpada u nastanku nove antimikrobne posude za biootpad njemačkog proizvođača SSI Schäfer – Compolux.

Complux posude se od ostalih posuda smeđe boje izdvajaju po svojoj sposobnosti da u svega 4 sata suzbiju sve prisutne bakterije. Osim bakterija suzbijaju: gljivice i pljesni, pa ovako pohranjen otpad može bitno duže stajati bez neugodnih mirisa. U njemačkoj se Compolux posude prazne jednom mjesečno i nakon pražnjenja ne moraju na pranje (što bitno smanjuje troškove nabavke vozila za pranje).

Osim po svojoj antimikrobnoj aktivnosti koju je dokazao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ove se posude izdvajaju čitavim nizom inovacija. Poklopac ne udara u tijelo posude što donosi -40,2dB pri manipulaciji, pri zatvaranju zahvaljujući gumenim čepovima ne lupa i tako se buka dodatno smanjuje za -19,0dB. Podvozje ima specijalne umetke koji onemogućavaju vibracije kotača i osovine, pa se i tu uštedjelo -13,4dB. Svaka posuda ima mjesto predviđeno za ugradnju čipa, uzdužna ojačanja, poklopac vezan u 4 točke i brojna lamelarna ojačanja dna.

Uz 5-to godišnje jamstvo, djevičanski čisti materijal HDPE od kojeg su izrađene, osigurava veliku elastičnost i dug uporabni vijek. Građani Čakovca SSI Schäfer posude koriste već skoro 10 godina i do danas nije bilo niti jedne reklamacije na kvalitetu. Ovo su trenutno najtiše i najbolje opremljene posude za privremeno odlaganje otpada u ovom dijelu Europe!

Nadajmo se da će i ostala komunalna poduzeća u RH slijediti primjer Čakoma i Ponikvi sa otoka Krka koji su svojim građanima osigurali ovako visok nivo higijene.

Komunalno poduzeće Ponikve d.o.o. s otoka Krka je svojim građanima antibakterijske posude od 360l osigurao još u srpnju 2011., pa je time postalo prvo poduzeće u RH koje ih je uvelo u svoju primjenu!

Izvor: STP d.o.o.

S.T.P. d.o.o.
S.T.P. d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Besplatna dostava na području grada Zagreba, za ostatak Hrvatske cijena po dogovoru. Proizvode izvozimo na područje BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi