Razmišljate li o proširenju kuće na vanjski prostor sada je idealno vrijeme jer je tijekom ljetnih mjeseci poseban gušt sjediti na natkrivenoj terasi ili trijemu. „Vanjsku" prostoriju možete urediti jednako lijepo kao i unutrašnjost kuće. Proširenje doma na vanjski prostor najidealnije je za krajeve u kojima tijekom većeg dijela godine vlada ugodna klima. No, osim natkrivenog trijema ili pergole podni grijači i kamini za otvorene prostore omogućuju da cijelu godinu uživate u prostoru koji ste proširili.

Kamin je najčešće žarišna točka koja trijem pretvara u prostor okupljanja i zabave. Kako biste u vanjskom prostoru postigli ugođaj koji vlada u unutrašnjosti doma potreban vam je namještaj. Preporučuje se namještaj od metala koji je otporan na hrđu ili drva otpornog na vlagu kao što je tikovina, sekvoja ili neko drugo. Tako ćete i tijekom oblačnog vremena namještaj moći ostaviti vani, bez brige da će se uništiti ili pohabati. Potrudite se nabaviti tkanine i jastučiće koji su otporni na vodu, vlagu i plijesan. To ne bi trebao biti problem jer se mogu naći po povoljnim i pristupačnim cijenama.

Tijekom proširenja kuće na vanjski prostor ključno je napraviti dobar prijelaz, odnosno učiniti ga što neprimjetnijim. Za takav cilj idealni su veliki francuski prozori koji će svakako pridonijeti osjećaju sjedinjenja kuće i okućnice ili prirode. Svoju „vanjsku" sobu možete opremiti i sagovima, diskretnom rasvjetom, fenjerima sa svijećama, biljkama i raznim dekoracijama. Ne bi bilo loše da postavite stol ili šank za posluživanje jer ćete tako uštedjeti s odlascima u kuhinju kako biste poslužili goste.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi