Približavanjem proljetnih, sunčanih dana, obično se javlja želja za unošenjem pozitivne proljetne svježine i u naše interijere. Jedan od načina je da unesemo proljetni dekor u kupaonice, koje će na taj način postati dodatnim izvorom dobrog raspoloženja i vitalnosti.

U susret proljeću – nježne pastele

Proljetni kolorit, u svim njegovim nijansama, nalazimo u prirodnom okolišu – svijetlo zelene nijanse tek iznikle trave, nježno žuta boja jaglaca ili narcisa, boja zumbula i ružičasti tulipani, pokazat će se vrlo dobrim temeljem na kojem počiva proljetna priča. Ove boje mogu se samostalno ili u kombinaciji s drugim bojama naći na zidovima, podnim i zidnim pločicama, sanitarijama, kao i dekorativnim detaljima svake kupaonice.

Proljetna paleta izvrsno će se kombinirati s nebojama (sve nijanse bijele i crne boje), predlažemo razmatranje kombinacije jedne ili dvije proljetne boje s crnom osnovom. Primjerice, za osvježenje prostora savjetujemo kombinaciju crnih sanitarija s otvoreno zelenim pločicama visokog sjaja i zlatnim dekorativnim dodacima, ili pak uvijek svježu crno-ružičastu kombinaciju s dodatkom bijelih dekorativnih ili funkcionalnih elemenata (lonac za cvijeće, ručnici, zastora za kadu, i sl.). Uz crne sanitarije lijepo će izgledati i žuto-siva paleta.

Za osvježenje bijele kupaonice, savjetujemo postavljanje dodataka poput Stone Source mozaika pod nazivom bubbles, smještenog u obične bijele pločice – ovakvo rješenje pružit će zasigurno proljetni dašak svježine i razveseliti i najjednoličnije prostore. Ako se odlučite za pastelne proljetne promjene kupaonice, nemojte zaboraviti i na aparate! Perilica u boji divlje trešnje izvrsno će sjesti u svaki proljetni prostor te i sama služiti kao zaseban dekor.

Proljeće za malo novca

Ako se ne odlučite za veće (i skuplje) zahvate, proljetnu vedrinu kupaonice moguće je postići dekorativnim dodacima. Primjerice, jedno od najekonomičnijih rješenja je promjena zastora nad kadom – uz jednobojne zavjese u pastelnim bojama, predlažemo razmotriti i one s proljetnim cvjetnim motivima, kao i motivima pčela, bubamara ili leptira.

Bojenje dijela zida u primjerice boju kivija ili zumbula pokazat će se ekonomičnim rješenjem koje će podići opći dojam kupaonice, kao i novi držači sapuna u nekoj nježnoj proljetnoj boji. Kupaonski tepisi će također lijepo izgledati u pastelnom izdanju, kao i lonci za cvijeće. Na zavjese na prozorima postavite umjetne leptire od tekstila (dobar je izbor u svim većim knjižarama), a stare drvene okvire ogledala premažite pastelnom bojom. Na zidove postavite postere ili fotografije cvijeća. Uz umivaonik obavezno stavite malenu vazu sa svježim proljetnim cvijećem.

Opći savjeti

  • Za unošenje svježine ponekad nije potrebno mnogo – dovoljno je već da kupite nove ručnike u pastelnim bojama koje ćete postaviti na vidljivo mjesto. Koordinirajte s njima kupaonske tepihe!
  • Svježe kućno bilje i cvijeće podignut će svaki prostor! Za kupaonice su zbog vlage vrlo dobar izbor orhideje.
  • Za potpun proljetni doživljaj, u posudice uz kadu stavite mirišljave soli nježnih mirisa proljetnog cvijeća u koje još dodajte mirišljave male svjećice. Ako su posudice prozirne, izaberite mirišljave soli pastelnih boja!
Image
Mirjana Mikulec

Autor: Mirjana Mikulec, dizajnerica interijera
Domus Nobilis d.o.o.

Želite li da i kod uređenja Vašeg doma sudjeluje dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, potrebne informacije saznajte klikom na jedan od dolje navedenih linkova!

 
DOMUS NOBILIS d.o.o.
DOMUS NOBILIS d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi