Intuitivni program u kombinaciji s novim VELUX prozorima za ravni krov, dobitnicima nagrade Red Dot, diže arhitektonsko projektiranje na novu razinu.

Dnevno svjetlo utječe na doživljaj prostora kao nijedan drugi element i temeljni je aspekt za projektiranje zdravih i održivih zgrada. VELUX Daylight Visualizer je profesionalni alat za analizu uvjeta dnevne svjetlosti u zgradama s nekoliko jedinstvenih funkcija – od toga da korisniku omogućava točne simulacije i kvantifikacije razine dnevne svjetlosti u interijerima, pružanjem usporedbe uvjeta dnevnog svjetla prije i poslije pa sve do stvaranja jednostavnih 3D modela u samo nekoliko minuta i generiranja izvješća.

Uz Daylight Visualizer profesionalci mogu biti sigurni da je dnevno svjetlo dostupno u svim ključnim područjima njihovih projekata. Kombiniranjem ovog programa s novom generacijom VELUX prozora za ravni krov, koji povećavaju površinu dnevne svjetlosti do 52 % *, arhitekt uistinu može kvalitetno osvijetliti svaki kut svojeg projekta. Novi dizajn krovnih prozora za ravni krov osvojio je ovogodišnju nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji Dizajn proizvoda.

Svaki arhitekt zna da je važno razmotriti uvjete dnevne svjetlosti još u ranoj fazi projektiranja zgrade. Kvalitetan dizajn dnevne rasvjete može smanjiti potrošnju energije zgrade i poboljšati zdravlje, raspoloženje, kognitivne sposobnosti i produktivnost ljudi kod kuće, u školi ili na poslu. Precizna definicija faktora dnevnog svjetla složen je zadatak, ali se može učiniti mnogo jednostavnijim s novim VELUX programom Daylight Visualizer. Alat se može koristiti za procjenu širokog raspona tipova zgrada, od malih do velikih.

Duboke prostorije mogu imati manjak dnevne svjetlosti  

Jednostavno korištenje za maksimalno svijetla

Program je lako koristiti, a brzo se može savladati zahvaljujući jednostavnoj navigaciji i intuitivnom sučelju. Profesionalci mogu jednostavno izraditi 3D modele – s krovnim prozorima za ravni i kosi krov ili fasadnim prozorima i to od nule, za samo nekoliko minuta uz pomoć ugrađenog modelara, a moguće je i importirati postojeće projekte iz BIM/CAD softvera. Uz to, detaljni 3D modeli mogu se importirati iz programa kao što su Revit, Archicad, Autocad, SketchUp, Rhino i drugih. Glavna razlika između Daylight Visualizera i uobičajenih CAD programa je u tome što omogućuje preciznu simulaciju i kvantificiranje razine dnevne svjetlosti u interijerima.

Neka bude svjetlost!

Među svojim brojnim funkcijama, ovaj program omogućuje vizualizaciju razine svjetlosti, osvjetljenja i faktora dnevnog svjetla.

Usporedba kompjuterske vizualizacije (lijevo) i fotografije realiziranog projekta (desno)

Sustav izvješćivanja omogućuje generiranje automatiziranih izvješća s korisnički definiranim zonama mjerenja dnevnog svjetla te ocjenjivanje i dokumentiranje usklađenosti s Europskim standardom za dnevnu svjetlost u zgradama EN 17037.

Kakvu svjetlosnu čaroliju u prostor unose krovni prozori za ravni krov?

Jeste li znali da prozori za ravni krov mogu unijeti 3 puta više dnevnog svjetla u prostoriju od fasadnih prozora?** VELUX je ove godine svoj asortiman prozora za ravni krov proširio s modelima s ravnim i zakrivljenim staklom koji nude savršena rješenja za stambene zgrade. Jedna od najvećih prednosti nove generacije VELUX prozora za ravni krov sa staklom je što zahvaljujući gornjim jedinicama sa staklom do ruba i svojoj jedinstvenoj konstrukciji povećavaju površinu dnevnog svjetla do 52%* u odnosu na prethodnu generaciju. Novi dizajn je vizualno privlačan i osvojio je ovogodišnju nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji Dizajn proizvoda.

Usporedna postojeće (lijevo) i nove generacije (desno) prozora za ravni krov

Iz primjera projekta u Španjolskoj, škole u Santanderu gdje je ugrađeno 196 prozora za ravni krov vidljiva je svjetlosna čarolija na djelu. U izvornom projektu analiza dnevne svjetlosti pokazala je da dnevno svjetlo ne postoji u većini dijelova zgrade. Zato je u konačnom projektu korišteno ukupno 196 komada VELUX prozora za ravni krov kako bi se svim ključnim prostorijama škole osigurala dobra razina i ujednačenost dnevne svjetlosti.

Ovdje preuzmite VELUX Daylight Visualizer za Mac i Windows.
* Površina dnevnog svjetla u usporedbi s CVP/CFP 6060
**Primjer referentne sobe: 4x4m, h=2,6m, veličine fasadnog prozora i prozora za ravni krov: 1x1m

VELUX grupa više od 80 godina stvara bolje životne uvjete za ljude širom svijeta; maksimalno iskorištavajući dnevnu svjetlost i svjež zrak koje kroz krovne prozore dovodi u prostore ispod krova. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore i modularne svjetlarnike, dekorativna sjenila, rolete za zaštitu od vrućine,  proizvode za ugradnju kao i rješenja za pametnu kuću.

Naši proizvodi pomažu osigurati zdravu i održivu unutarnju klimu prostora pogodnu za rad, učenje, igru i opuštanje. Djelujemo globalno – s prodajom i proizvodnjom u više od 38 zemalja i oko 12.500 zaposlenika diljem svijeta.

VELUX grupa je u vlasništvu VKR Holdinga A/S, društva s ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih zaklada (THE VELUX FOUNDATIONS) i obitelji. U 2021. VKR Holding ostvario je ukupni prihod od 3,5 milijarde eura, a VELUX ZAKLADE su donirale 244 milijuna eura u dobrotvorne svrhe.

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi