Barra & Barra ured je stvoren kao izraz duha tvrtke koja se brine za uštedu energije i novu filozofiju i tehnologiju u gradnji i poslovnom upravljanju.

Rezultat je prostor, koji unatoč tome što je u industrijskog zgradi, povezuje s prirodom. Mladu i dinamičnu okolinu karakterizira vegetacija koja raste na podignutom mjestu. Na ovom zelenom mjestu su izvršni uredi, prodajni uredi, tehnički uredi, prostori za opuštanje, za izvještaje i izložbeni prostor.

Izbor materijala, krom i prozirni zidovi, šire naš pogled na koncept ureda gdje je prostor transformiran.

Zgrada, zbog nemogućnosti izolacije fasade, je izolirana iznutra. Optimizacija energije je osigurana naprednim sustavom automatizacije doma sa sustavom povezanim web serverom što omogućuje potpuno daljinsko upravljanje sustavima putem tableta i pametnih telefona.

PLAN

Dobavljači:

Građevinska tvrtka: Barra Barra &
Interijeri: Gallo Mobili srl
Unutarnje raslinje: Roagna Vivai
Unutarnja stolarija: Damilano Group
Podne pločice: Momo Design
Kompjuterski pod: Teknofloor
Kupaonica: Kerasan Sanitari

Informacije o projektu

 • Naziv projekta: Ured Barra & Barra
 • Tip projekta: Ured
 • Klijent: Barra & Barra srl
 • Projektni tim: Damilanostudio Architects
 • Arhitekt: Duilio Damilano
 • Nadzorni inženjer: Ing. Romina Barra
 • Konzultanti: Studio Guasco e Fronzè (struja), Risso Ingegneria _ Ing. Andrea Cagni (termalni), Barra studio, ing. Enrico Petronio (hidraulika)
 • Fotograf: Andrea Martiradonna
 • Površina: 490 m2
 • Godina završetka: 2003
 • Lokacija: Centallo, Piemonte, Italija

Izvor: Damilanostudio Architects

Ovaj arhitektonski studio je dobio ime po svojem osnivaču Duilio Damilano koji je prešao iz Tehničkog veleučilišta u Torinu, u Milano, kako bi slijedio radionicu Danijela Libeskinda, gdje je razvio svoj koncept arhitektonskog istraživanja usmjerenog prema konkretnosti prostora.

Međutim, njegova strast za volumenom dolazi iz obitelji kipara. Njegov otac i brat su prenijeli na njega zanimanje za plastični i materijalni aspekt svake skulpture ili arhitekture. Dulio Damilano kaže da je uvijek bio privučen arhitekturi od djetinjstva.

Njegov dizajnerski put počinje od studija rasvjete i kako ona utječe i modelira oblike. "To je instinktivan poziv – kaže Duilio Damilano – osjećaj koji počinje iz dubine i tek kasnije se prenose unutar kanala racionalnosti. Sigurnost je nešto što je oduvijek bilo dio mojeg pristupa arhitekturi i koja je prisutna u moj cjelokupni projekt. Mislim na vrstu rasvjete koja nadilazi fizički aspekta svjetlosnog elementa te postaje sastavni dio arhitektonskog dizajna.Projekt ne mogu nestati s dnevnim svjetlom".

Nakon što je diplomirao u 1988. započeo je svoju profesionalnu karijeru kao suradnik, a 1990 je otvorio Damilano Studio. Tijekom godina njegov rad se razvio, kroz suradnju s umjetnicima i dizajnerima, u nove arhitektonske pravce. Glavna područja interesa Damilano Studio-a su projektiranje stambenih zgrada, ureda i ugostiteljskih objekata kako u Italiji i inozemstvu.

DAMILANOSTUDIOARCHITECTS
128, Street Vecchia di Cuneo
12011 Borgo San Dalmazzo (CN) Italy
www.damilanostudio.com

Fotogalerija (20)

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi