TLOCRT STANA PREMA GRAĐEVINSKOJ DOZVOLI

Dvosobni stan u novogradnji kupljen je u fazi projektiranja zgrade, tako da su bile moguće prilagodbe tlocrta prema potrebama klijenta.

Budući da su i ostali stanovi istog tlocrta rezervirani prije ishođenja dozvole, projektirani su bez loggie u skladu sa željama klijenata, pa su bez obzira na malu površinu stana sve prostorije dovoljno velike.

Analiza tlocrta stana

Prije kupnje analiziran je tlocrt stana kako bi se sagledale mogućnosti koje pruža prostor. Stan ima tri prozora na južnoj fasadi zgrade, tako da je moguće organizirati dodatnu dječju spavaću sobu pomicanjem pregradnih zidova.


TLOCRT STANA S DODATNOM DJEČJOM SOBOM

Moguće je i rješenje tlocrta bez hodnika, s tri sobe za studente i zajedničkom kuhinjom u ulaznom prostoru.


TLOCRT STANA PRILAGOĐEN ZA TRI STUDENTA

Tlocrtno rješenje

Odabrano je rješenje koje odgovara trenutačnim potrebama. U spavaću sobu se ulazi iz hodnika, a ne iz boravka kao u prvobitnom rješenju.

U dnevnom boravku formirana je niša s električnim pianinom i stolom koji služi za rad ili blagovanje. Budući da su vrata boravka uglavnom otvorena, otvaraju se prema hodniku na zid, gdje najmanje smetaju.

Radi osjećaja prostornosti, sobe su povezane otvorom s visokom parapetom na pregradnom zidu između soba. Otvor (prozor) ima kapke, tako da se po potrebi zatvara, a izrađen je u skladu s vratima.


ODABRANO TLOCRTNO RJEŠENJE STANA

Autor projekta: ovlaštena arhitektica Zdenka Idžotić, dipl. ing. arh
ARHIZED STUDIO d.o.o.

ARHIZED STUDIO d.o.o.
ARHIZED STUDIO d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi