Veliki četverosobni stan sastoji se od dnevnog boravka s loggiom, kuhinje koja se provjetrava preko blagovaonice smještene uz dnevni boravak, wc-a u koji se ulazi iz ulaznog prostora te spavaćeg trakta s kupaonicom, tri sobe i loggiom.

Za potrebe vlasnika izrađena je analiza mogućnosti podjele stana na dva manja, uz minimalne promjene konstrukcije i instalacija.

U dva stana ulazit će se kroz zajednički ulazni prostor.

U svim varijantama rješenja stan formiran od dnevnog dijela četverosobnog stana riješen je prema željama vlasnika na način da se minimalno mijenja soba dnevnog boravka, kako bi se zadržala prostranost i postojeći namještaj. Zato se u stan ulazi bez pretprostora, direktno u dnevni boravak. U dijelu blagovaonice orgaznizirat će se spavaća soba, odvojena samo zavjesom ili paravanom. U dijelu kuhinje smještena je kupaonica s ulazom iz spavaćeg dijela.

Prema varijanti 1 drugi stan, organiziran u spavaćem dijelu, ostaje istog rasporeda kao u postojećem stanju, samo je u prostoru garderobe smještena čajna kuhinja. U drugoj varijanti soba najbliža kupaonici je pretvorena u kuhinju sa stolom za jelo.

Treća i četvrta varijanta su rješenja klasičnih dvosobnih stanova, bez promjene kupaonica: varijanta 3 ima ulazni prostor iz kojeg se ulazi u boravak s kuhinjom i blagovaonicom i spavaću sobu s loggiom, a varijanta 4 ulaz direktno iz zajedničkog pretprostora dva stana i veći boravak s loggiom iz kojeg se preko hodnika ulazi u ostale prostorije stana.

Autor: ovlaštena arhitektica Zdenka Idžotić, dipl. ing. arh.
ARHIZED STUDIO d.o.o.

ARHIZED STUDIO d.o.o.
ARHIZED STUDIO d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi