Prostor nevelikog salona minimalistički oblikovan korištenjem monokromatskih tonova i osnovnih geometrijskih oblika, kontrastna je podloga raznobojnoj frizerskoj opremi, ukrasima i figurama posjetitelja.

Dominantni element oblikovanja u frizerskom studiju za oba spola je kvadrat – geometrijski lik koji simbolizira savršenstvo čovjeka, njegovog svijeta.

Osno simetrična kompozicija polica i konzolnih ormarića na zidu nasuprot ulaza povezuje dvije funkcionalne grupe – radnih mjesta s lijeve strane i stolica s praonikom i klupom s desne. Odabirom materijala stvorena je diskretna dinamika između elemenata (ogledalo, prozirno i satinirano staklo, aluminijski dekor), naglašenija njihovim oblicima i međuodnosom. Vizualno povećanje prostora postignuto je odabirom svijetlih, ujednačenih tonova, a objedinjenost ponavljanjem kompozicije konzolnih elemenata namještaja refleksijom u ogledalima i varijacijama na podu i stropu.

Odabrane stolice su minimalistički oblikovane, lagane, u skladu s ostalim namještajem.

Pod je opločen kamenom zbog prirodne strukture, ujednačenog akromatskog uzorka, a naglasak (linije u crnoj boji) oblikovno povezuje dvije funkcionalne grupe i pod sa stropom.

Rasvjeta je ugrađena u strop, plošna, odjek kompozicije zida nasuprot ulazu. Kompozicija konzolnih ormarića i polica korištena je i u zaštitnom znaku tvrtke, na reklamnoj ploči; znak i odabrana vrsta slova koristi se u izradi posjetnica, ploči s oznakom smjera i na staklu ulaznih vrata.

Autor projekta: Zdenka Idžotić, dipl. ing. arh.
ARHIZED STUDIO d.o.o.

Fotogalerija (20)

ARHIZED STUDIO d.o.o.
ARHIZED STUDIO d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi