Tvrtka Strix ostvarila je kompleksan projekt na jednom od ključnih dijelova hrvatskog elektroenergetskog i zagrebačkog toplinarskog sustava. Riječ je o postrojenju TE-TO Zagreb, u kojem je izvedena cjelovita rekonstrukcija kemijske pripreme vode.

Strix je visokotehnološka tvrtka koja je usmjerena na rješenja u području obrade vode i zraka. Čine je stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom na području automatizirane pripreme i filtracije voda, uređaja za pročišćavanje vode i postrojenja u energetici s mikroprocesorskim upravljanjem i praćenjem procesa na daljinu. Uz to, tvrtka zastupa i prodaje procesnu opremu za mnoge zahtjevne primjene, za mjerenja svih fizikalnih veličina i tehnoloških parametara (protoka, tlaka) i jamči projektiranje tehnoloških i energetskih postrojenja za industriju (osobito za farmaceutsku, prehrambenu i prerađivačku industriju) i javna poduzeća.

Zadovoljstvo kupaca i krajnjih korisnika glavna je misao vodilja u poslovanju. Isto tako, vlastiti razvoj tehnoloških rješenja u suradnji sa slovenskim i drugim inozemnim razvojnim tvrtkama i institutima jamči sigurnost i pouzdanost rješenja pri primjeni komponenti visoke kvalitete.

Kratak prikaz projekta u TE-TO Zagreb

Rekonstrukcija građevine za kemijsku pripremu vode u sklopu kompleksa TE-TO Zagreb za Sektor za termoelektrane HEP Proizvodnje kao naručitelja jedan je od važnijih projekata tvrtke Strix u području energetike. Potrebe tog ključnog hrvatskog energetskog postrojenja za demineraliziranom vodom iznose 935 000 m3 godišnje, a postrojenje za kemijsku pripremu vode sastoji se od sekcije demineralizacije ionskom izmjenom i sekcije za obradu kondenzata.

Sekcija demineralizacije sirove vode sastoji se od tri linije pojedinačnog kapaciteta 120 m3/h s najvećim kapacitetom uz istodoban rad dvije linije od 240 m3/h, pri čemu se jedna linija uvijek regenerira ili je u pripravnosti. Sekciju za obradu kondenzata pak čini jedna linija kapaciteta 85 m3/h. Kondenzat pri tome prolazi kroz patronski filtar, izmjenjivač topline, kationski i anionski ionski izmjenjivač na liniji za obradu kondenzata i kroz miješani izmjenjivač na liniji obrade sirove vode.

Strix je za taj projekt isporučio i ugradio polimerne cjevovode (od polietilena i polipropilena) i na njih ugradio ručne i pneumatski upravljane zaporne elemente (membranske i leptiraste ventile) i cjelokupnu mjernu opremu. Cjevovodi od PE-a pri tome su spajani metodom elektrofuzijskog zavarivanja, dok su cjevovodi od PP-a spajani metodom polifuzijskog zavarivanja.
Pri tome treba naglasiti da Strix isporučuje i ugrađuje isključivo opremu najviše razine kvalitete i ima redovito održavanu vrhunsku opremu za zavarivanje, a stručno montersko osoblje ima certifikate za zavarivače prema HRN EN 13 067 : 2012. Sve to jamči kvalitetu izvedenih radova, što je na projektu u TE-TO Zagreb osobito došlo do izražaja. Naime, postrojenje za kemijsku pripremu vode još od 2013. godine neprekidno i pouzdano radi.

STRIX ECO d.o.o.
STRIX ECO d.o.o.
Internet adresa

Inženjering na području pripreme farmaceutske, pitke, kotlovske, rashladne, bazenske, tehnološke vode, pročišćavanja otpadnih voda i zraka, skladištenja opasnih tvari, na području cijele Hrvatske i država: BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Slovenija, Srbija
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi