Ako je vaš radijator procurio trebate zategnuti spojeve. Prilikom zatezanja matica na ventilima radijatora trebate biti veoma oprezni jer i najmanji pomak može učiniti da sustav ponovno postane vodonepropustan.

Primijetite li da je radijator procurio oko prigušnice ili kod spoja termostatskoga radijatorskog ventila trebate učiniti sljedeće. Ventil čvrsto uhvatite s većim kliještima, a zatim s podesivim francuskim ključem zategnite matice s kojima je ventil spojen za cijev ili radijator.

Čelični radijatori zbog zuba vremena često iznutra zahrđaju, no sustav za centralno grijanje imat će duži vijek trajanja ako u radijator ulijete sredstvo koje štiti od korozije i kamenca.

Procuri li vaš radijator samo minimalno, odnosno primijetite li da sa spojeva grijaćeg sustava ili s tijela radijatora kapaju male količine vode tada u sustav ulijte sredstvo za brtvljenje malih pukotina.

Time ćete postići da tekućina u rupici koagulira i zabrtvi je. Ovo rješenje je produktivno samo za manje rupe, dok je za one veće najbolje pozvati vodoinstalatera koji ima potrebnu opremu i kvalitetno će popraviti radijator koji je procurio.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi