Ako se vaš tuš ili kada puni vodom vjerojatno se radi o začepljenom odvodu. Začepljeni odvodi u kuhinjama ili kupaonicama nisu rijetkost.

Za takve probleme se na tržištu mogu naći brojni proizvodi, primjerice, tekućine za odčepljivanje i razna druga sredstva za čišćenje odvoda. Ako nemate povjerenja u takve proizvode postoje i razni načini za odčepljivanje odvoda koji uključuju prirodne sastojke.

Osim začepljenog odvoda krivac za sporo otjecanje vode može biti i začepljen sifon ili odvodna cijev.

U tuš kabinama i kadama najveće probleme stvara kosa na koju se hvata sapun i nečistoća. Sve zajedno se pretvara u grudu i dolazi do začepljenja. Osim s kupovnim proizvodima ovaj problem možete riješiti pomoću kreme za depilaciju.

Najprije sa zdjelicom ili plastičnom čašom pokupite svu vodu iz tuš kade i izbacite je u kantu ili zdjelu. S odvoda maknite pokrovnu kapicu, navucite gumene rukavice i uklonite sav otpad.

Zatim u odvodni otvor izlijte lonac s proključalom vodom. Primijetite li da voda i dalje ne otječe u otvor stavite gel ili kremu za depilaciju. Pustite da djeluje par sati, a nakon toga u odvod opet izlijte vruću vodu. Kremina uloga je u razaranju strukture kose, odnosno „pregrist" će začepljenje.

Prirodni sastojci s kojima možete probati odštopati odvod kade ili tuš kabine su ocat, soda bikarbona i malo soli. Ovu kombinaciju izlijte u odvod i nakon pola sata prelijte vrelom vodom. Vidite li da voda otječe najbolje je još jednom ponoviti postupak.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi