Postizanje harmonije boje zidova i namještaja može biti pravi dizajnerski izazov. Razmislite kako se želite osjećati kada uđete u prostoriju koju se spremate preurediti i odaberite boje koje će vam pomoći stvoriti taj ambijent.

Naravno, neke boje se nikako ne uklapaju zajedno i mogu biti trn u oku, dok s druge strane pomnim odabirom grupe boja možete dobiti veoma privlačnu kombinaciju. Želite li uskladiti boje zidova i namještaja možete se poslužiti i s nekoliko trikova. Na primjer, jedan od njih je pravilo 80:20, što znači da bi neutralne boje poput sive ili bež trebalo koristiti kroz 80 posto svog prostora, a ostale boje kroz 20 posto. Znači, želite li obojiti zidove u plavo tada za namještaj, strop ili podove upotrijebite neku neutralnu boju.

Zidovi ne moraju biti obojeni, već se možete poslužiti i tapetama kako bi ih uskladili s namještajem. Ponekad za zidove možete odabrati boju namještaja, ali obavezno u svjetlijoj ili tamnijoj nijansi. Ako je namještaj žarkih boja tada na zidove stavite neku neutralnu boju. Kod usklađivanja boja zidova i namještaja nije loša ideja ni poslužiti se kontrastom.

Razmislite i o veličini prostorije jer je pravilo da se za manje prostore koriste svjetlije nijanse kako bi prostorija vizualno djelovala veće, dok se u većim prostorima mogu koristiti tamnije boje.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi