Peglanje je kućanski posao koji, sa sigurnošću, možemo reći da nitko ne voli. To je posao koji svako malo radimo, te nam oduzima dosta vremena, naporno je jer moramo i dosta stajati, a da ne spominjemo i bolove u rukama zbog držanja pegle. Peglanje možemo ubrzati i olakšati si taj posao uz neke trikove koje bismo trebali napraviti prije samoga peglanja.

Kada vadite rublje van iz perilice, vadite jedan po jedan komad odjeće te ga lijepo slažite prije nego ga stavite sušiti. Možda će vam oduzeti nešto vremena, ali kasnije će vam se isplatiti. Kako biste uklonili nabore na haljinama, košuljama, objesite ih iznad kade, pustite vruću vodu i pustite da para učini svoje, a zatim izglačajte odjeću.

Aluminijska folija vam itekako može pomoći. Na drveni dio daske za peglanje postavite alu foliju, te vratite tkaninu za dasku za peglanje. Kada ćete peglati, alu folija će vraćati toplinu pegle, te nećete morati peglati rublje sa obje strane. Redovito čistite svoju peglu, tj. dno pegle.

Napravite smjesu od octa i soda bikarbone te pamučnom krpom i tom smjesom očistite hladnu peglu. Učinite to barem jednom mjesečno, a ako vrlo često koristite peglu to možete čistiti i više puta mjesečno. Iskoristite ove savjete i olakšajte si ovaj svakodnevni, nažalost, nužan kućanski posao.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi